Στο μουσείο Μεταφορών του Λονδίνου, παρουσία του δημάρχου του Λονδίνου κ. Boris Johnson , παρουσιάστηκε το νέο διώροφο λεωφορείο. Αποτελεί την σύγχρονη εκδοχή του κλασικού κόκκινου λεωφορείου που έχει γίνει σήμα κατατεθέν διεθνώς για το Λονδίνο.

Το σχέδιο επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από τον δήμο τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο Boris Johnson κατά την προεκλογική του περίοδο. Το λεωφορείο στις φωτογραφίες αποτελεί μια ”ζωντανή” μακέτα (χωρίς κινητήρα δηλαδή) για το πώς θα είναι ακριβώς τα 6 λεωφορεία που θα κατασκευαστούν και θα κυκλοφορήσουν πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 με το πρώτο όμως να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2011.

Ο σχεδιασμός του έχει σαφής επιρροές απ το παρελθόν με την φρεσκάδα ενός σύγχρονου και μοντέρνου λεωφορείου. Διατηρεί την ανοιχτή πλατφόρμα στην (τρίτη) πίσω πόρτα, που οδηγεί και στον επάνω όροφο, ώστε να μπορεί να γίνεται η επι-αποβίβαση και εκτός του χώρου στάσης, “αγγλιστί” hop on-hop off. Μεγάλη μορφή στις φωτογραφίες ο δήμαρχος που δεν κρύβει την χαρά του. Προσωπικά το βρίσκω ενδιαφέρον αλλά πιο πολύ ότι υπάρχει μουσείο μεταφορών!

[Πηγή: BBC | via: autoblog.com | Photo Copyright: Peter Macdiarmid/Getty Images]