Τον Σουλτάνο του Brunei λίγοι από εσάς θα τον γνωρίζετε και ακόμη λιγότεροι ότι σουλτάνος είναι συλλέκτης πανάκριβων αυτοκινήτων. H συλλογή του έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων πολλών, αλλά φαίνεται ότι αρκετά από τα αυτοκίνητα της συλλογής αυτής, πήραν τον δρόμο της πώλησης αφού φαίνεται ότι μια τεράστια συλλογή από supercars εκτίθενται κάπου στη Σιγκαπούρη περιμένοντας τον επόμενο ιδιοκτήτη τους.

Ανάμεσα τους, σπάνια αυτοκίνητα όπως το ένα από τα 8 Cizeta V16 που βγήκαν ποτέ στην παραγωγή, μια ItalDesign BMW Nazca V12 , 2 Porsche 911 Turbo S Lightweight, μια Jaguar XJ220, 3 Lamborghini V12, αλλά και 25 Ferraris (1 Enzo, 1 F50, 1 F40 και μια τροποποιημένη 512 TR Spider).

Τον λόγο που τα αυτοκίνητα αυτά βγήκαν στο σφυρί δεν έγινε γνωστός, αλλά οι φήμες θέλουν τον Σουλτάνο, να έχει μεταβιβάσει όλη την συλλογή του, στον αδερφό του, πρίγκιπα Jefri ο οποίος ήταν αυτός που αποφάσισε να τα πουλήσει. Πάντως τα αυτοκίνητα είναι ολοκαίνουργια, αφού σχεδόν όλα έχουν 0 χιλιόμετρα στο καντράν τους, και έτσι κάνουν την συλλογή ακόμη ακριβότερη και περισσότερο ποθητή.

Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να μπει στο site που πωλούνται τα αυτοκίνητα για περισσότερες πληροφορίες ενώ στη συνέχεια έχω ανεβάσει μερικές φωτογραφίες από τα supercars αυτά.

[Πηγή: Ferraricollectionforsale]