Παιχνίδια κατασκοπείας μέσα στους κόλπους της Γαλλικής εταιρίας με στόχο τα σχέδια της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της. Τρία ανώτατα στελέχη της ήδη έχουνε αποπεμφθεί λόγω υποψίας ότι εμπλέκονται σε βιομηχανική κατασκοπεία. Η ιστορία ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η Renault άρχισε τις έρευνες και μετά από μερικούς μήνες ο Γάλλος κατασκευαστής αποφάσισε να απολύσει τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη του, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα ονόματα τους.

Και τα 3 στελέχη, σύμφωνα με τις φήμες, ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών EV οχημάτων της, με τον έναν εξ αυτών να είναι μέλος της 30μελης ομάδας που ηγείτο ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Carlos Ghosn.

Τα στελέχη πρέπει να αδειάσουν τα γραφεία του μέχρι την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με την Renault να μην έχει καταθέσει ακόμη επίσημη καταγγελία κατά αυτών. Η Renault έχει προγραμματίσει μέσα στο 2011 να παρουσιάσει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως τα Fluence EV, Kangoo Express EV, Twizy και Zoe.

Η Renault μαζί με την Nissan επενδύουν συνολικά 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο στο ηλεκτρικό πρόγραμμα τους και έτσι καταλαβαίνεις ότι μια τέτοια διαρροη τι ζημιά προκαλεί στην εταιρία.

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: Renault/Simo Neri]