Whitmarsh: Με καινοτομίες και φρέσκο σχεδιασμό η MP4-26

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της McLaren, Martin Whitmarsh είναι σίγουρος πως η ομάδα δεν θα χάσει κάτι από το γεγονός ότι η MP4-26 δεν θα λάβει μέρος στο πρώτο τεστ στη Βαλένθια.

Η McLaren MP4-26 θα παρουσιαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο, μετά από τα πρώτα τεστ του 2011. Η βρετανική ομάδα θα έχει μια ένα ενδιάμεσο αυτοκίνητο στις δοκιμές της Βαλένθια για να μην χάσει κρίσιμα χιλιόμετρα με τα νέα ελαστικά της Pirelli. Η MP4-26 δεν θα πατήσει πίστα πριν από τις 10 Φεβρουαρίου και το τεστ στη Χερέθ της Ισπανίας.

Η MP4-26 είναι εντός προγράμματος και θα παρουσιαστεί στις 4 Φεβρουαρίου και μετά θα ακολουθήσουμε μια κανονική πορεία στις δοκιμές. Θεωρούμε ότι με αυτό το χρονοδιάγραμμα θα μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε στον Jenson Button και Lewis Hamilton το καλύτερο δυνατό πακέτο για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Και αυτό θα είναι η αρχή ενός αυστηρού και προοδευτικού προγράμματος που θα συνεχιστεί μέχρι και τον αγώνα της Βραζιλίας στις 27 Νοεμβρίου.

Για το 2011, το K.E.R.S και η κινούμενη πίσω πτέρυγα θα δώσουν νέες προκλήσεις στις ομάδες. Ωστόσο, ο Whitmarsh άφησε μερικά υπονοούμενα σχετικά με κάποια μοναδικά στοιχεία εξέλιξης που θα κάνουν την MP4-26 να ξεχωρίζει από τους αντιπάλους της.

Υπάρχουν νέοι κανονισμοί για το 2011 και η MP4-26 θα έχει φρέσκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά για όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τους κανονισμούς αυτούς. Ναι λοιπόν, θα έχουμε κάποια νέα στοιχεία, αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή.

Επίσης, δήλωσε σίγουρος, ότι η McLaren θα διεκδικεί το πρωτάθλημα του 2011.

Η αποστολή της Vodafone McLaren Mercedes είναι μία: Η νίκη. Το 2010 κερδίσαμε 5 αγώνες και 3 “1-2” και καταλάβαμε την 2η θέση, πολύ μπροστά από την παραδοσιακή μας αντίπαλο, τη Ferrari. Αν και οι περισσότερες ομάδες θα ήταν ευχαριστημένες με αυτή την απόδοση, αλλά εμείς δεν είμαστε.

Όπως είπα, η αποστολή μας είναι να κερδίζουμε και οι 5 νίκες και η 2η θέση δεν είναι αρκετή νίκη για μας. Δε χρειάζεται να πω ότι για φέτος έχουμε σαν στόχο κάτι καλύτερο. Όπως πάντα είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Ωστόσο, ποτέ δεν υποτιμούμε τους αντιπάλους μας, γιατί και αυτοί δουλεύουν τόσο σκληρά όσο και εμείς.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Clive Mason/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα