Θέλει 2 ή και 3 pit stop η Pirelli

Σχετικά άρθρα

Η Pirelli υπολογίζει πως βρίσκεται ακόμα σε στάδιο εξέλιξης ωστόσο, φιλοδοξεί να κάνει τους αγώνες της Formula 1 πιο θεαματικούς στοχεύοντας σε 2 pit stop σε κάθε αγώνα.

Υπήρξαν πολλές εκκλήσεις ώστε τα νέα ελαστικά να γίνουν λιγότερο ανθεκτικά από αυτά της Bridgestone, για να μην βλέπουμε αυτά τα μεγάλα stint από τους οδηγούς πράγμα που ήταν αρκετά βαρετό.

Ο Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, είπε ότι είναι πρόθυμοι να μειώσουν την αντοχή των ελαστικών για να πετύχουν τον στόχο των 2 pit stop, αλλά θεωρεί πως είναι πολύ νωρίς να εγγυηθούν ότι μπορούν να το κάνουμε με τόσες διαφορετικές πίστες που υπάρχουν.

Ελπίζουμε να έχουμε τουλάχιστον 2 αλλαγές ελαστικών σε κάθε αγώνα. Θέλουμε να βελτιώσουμε το θέαμα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ρόλο μας και να δώσουμε όσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον γίνεται. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είναι η πρώτη μας χρονιά και σε μερικές πίστες δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές, όπως για παράδειγμα στις διαδρομές μέσα στις πόλεις.

Ο Ιταλός είπε επίσης, ότι η Pirelli εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει δοκιμές για νέους τύπους ελαστικών τα Σαββατοκύριακα μέσα στη χρονιά, αν φυσικά συμφωνήσουν όλες οι πλευρές.

Ζητάμε από το άθλημα να σκεφτεί τις δοκιμές νέων ελαστικών κατά τη διάρκεια της σεζόν και λένε ότι την παρασκευή στο FP1 μπορούμε να κάνουμε διάφορες δοκιμές.

[Πηγή: grandprix-center | Photo copyright: Andrew Hone/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα