Δεν είναι κρυφό ότι η Porsche θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της. Πως θα γίνει αυτό; Απλά παρουσιάζοντας νέα μοντέλα και εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων αυτοκινήτων της γκάμα της. Μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησε ότι η Porsche θα πάει στην Αμερική πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Panamera και Cayenne, ενώ ίσως στη Γενεύη παρουσιάσει και υβριδική έκδοση της Panamera.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Matthias Mueller, σε πρόσφατη συνέντευξη του άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε και Targa έκδοση της Cayman. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο, θα μπορούσε να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στην τωρινή Cayman coupe αλλά και την ανοικτή έκδοση της Boxster.

Παράλληλα άφησε υπονοούμενα ότι η Porsche θα εισάγει στην αγορά ένα νέο μικρό τετρακύλινδρο sport αυτοκίνητο, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την Boxster. Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα της Boxster αλλά η έκπληξη είναι ότι θα χρησιμοποιεί πολλά μηχανικά μέρη του Volkswagen Golf ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Τι κάνει νιάου, νιάου, στα κεραμίδια; Φυσικά εννοεί την 356 ή όπως αλλιώς ονομαστεί,το αυτοκίνητο στην ουσία που θα βγει από κοινού, από την VW, Audi και Porsche και θα βασιστεί πάνω στο VW Bluesport που είδαμε το 2009 στη Φρανκφούρτη.

Σε ότι αφορά το Cajun τόνισε ότι οι φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την παραγωγή του ότι θα γίνει στην Κίνα δεν είναι αληθή, αφού τα εργοστάσια σε Zuffenhausen και Λειψία μπορούν να καλύψουν την παραγωγή του.

Τέλος, η Porsche έχει μεγάλα σχέδια για την Panamera και έτσι ίσως βγάλει στην παραγωγή, κάποια coupe ή/και cabrio έκδοση ενώ σε συνεργασία με τις άλλες εταιρίες του VW Group AudiBentley και Lamborghini θα βγάλουν στη παραγωγή πολλά κοινά μοντέλα που θα βασίζονται στην Panamera.

[Πηγή: AutoNews]