Φήμες: Audi R5

Σχετικά άρθρα

Το ότι η Audi σχεδιάζει ένα νέο μικρό σπορ κεντρομήχανο κουπέ αυτοκίνητο δεν είναι νέα είδηση. Η είδηση είναι, ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν θα ονομάζεται R4 αλλά μάλλον R5 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο TT και στο R8. Η πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον τόσο από την Porsche όσο και από την VW, με την πρώτη να αναβιώνει ίσως την θρυλική 356 και την δεύτερη να κατασκευάζει την έκδοση παραγωγής του Bluesport Concept.

Το αυστηρώς διθέσιο αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε coupe όσο και σε spyder έκδοση και σχεδιαστικά θα βασίζεται στα Audi E-tron και E-tron Spyder. Θα έχει διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της Lotus Exige με μήκος κοντά στα 4 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι το βάρος θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Μηχανικά τώρα, το μοντέλο αναμένεται να διαθέτει entry-level κινητήρα τον γνωστό 2.0-λιτρο TFSI (και στις 2 εκδοχές του) ενώ κορυφαίος κινητήρας θα είναι ο 5κύλινδρος 2.5 λίτρων TFSI του TT-RS με τα 350 άλογα. Δεν αποκλείω ίσως να δούμε και κάποια υβριδική έκδοση αφού τα υβριδικάηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι “must” στις ημέρες μας. Όσο για το πότε να το περιμένουμε; Σίγουρα κάπου μετά το 2014. Ένα αρκετά ενδιαφέρον αυτοκίνητο που θα κλείσει την μεγάλη ψαλίδα που έχει η εταιρία ανάμεσα στο TT και στο R8. Από την άλλη, η Porsche θα τοποθετήσει την δική της εκδοχή λογικά κάτω από το Boxer θέλοντας να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, ενώ η Volkswagen θα μπει και αυτήν στο παιχνίδι, με την δική της πρόταση να είναι λογικά η φθηνότερη όλων.

[Πηγή: Car]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα