Το VW Group, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που έχει θέσει ως το 2018, θέλει να εισάγει στην αγορά πολλά νέα αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά, θα είναι και μικρά μοντέλα πόλης, όπως το πολυαναμενόμενο Volkswagen Up που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, αλλά και το νέο XL1 που παρουσιάστηκε στο Qatar την περασμένη εβδομάδα.

Φυσικά ο στόχος να περάσουν την Toyota και να γίνουν αυτοί η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, δεν “πιάνεται” με μόνο δύο μοντέλα και με επενδύσεις 51.6 δις ευρώ. Συνολικά 60 νέα μοντέλα θα βγάλουν στην παραγωγή οι εταιρίες του ομίλου με μερικά από αυτά να βασίζονται στο Up (εξαιρείται η Audi που ήδη το έκανε σαφές ότι δεν θα βγάλει στη παραγωγή μικρό αυτοκίνητο πόλης, μικρότερο από το Α1).

Η Skoda θα είναι σίγουρα μια από τις εταιρίες αυτές, με το μοντέλο – που πιθανότατα θα ονομάζεται Joyster – να είναι τρίθυρο και να μπορεί να μεταφέρει 5 επιβάτες. Θα τροφοδοτείται από 2 μικρούς κινητήρες, από έναν 1.0 λίτρου βενζίνης απόδοσης 65 ίππων και από έναν 1.2 λίτρων πετρελαίου απόδοσης 75 ίππων. Στο μέλλον ίσως παρουσιαστεί ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, που θα βασίζεται στο VW e-Up, και θα γίνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής της Skoda.

Η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στα €9.300 και θα είναι έτοιμο προς πώληση στις αρχές του 2012, στις αγορές της Ευρώπης αλλά και της Ινδίας, όπου η Skoda τα πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις.

[Πηγή: Inside Line]