H VW αγοράζει τον σχεδιαστικό όμιλο Italdesign Giugiaro

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εξαγορά του σχεδιαστικού ομίλου Italdesign Giugiaro με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος που η VW προχώρησε στην κίνηση αυτή είναι ότι θέλει να εντάξει στο δυναμικό της περισσότερους σχεδιαστές και μηχανικούς ώστε να καταφέρει να επιτύχει τον στόχο των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων το χρόνο, ξεκινώντας από το 2018 ώστε να γίνει η νούμερο ένα αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Ο οίκος ιδρύθηκε το 1968 από τον Giorgetto Giugiaro ο οποίος σήμερα στα 71 του χρόνια διατελεί πρόεδρος της εταιρίας ενώ ο γιος του Fabrizio Giugiaro 45 χρονών, είναι αυτός που είναι επικεφαλής στο τμήμα σχεδιασμού. Τα έσοδα του οίκου για το 2008 ανερχόταν στα 136 εκατομμύρια ευρώ και απασχολεί περισσότερα από 975 άτομα με την έδρα να βρίσκεται στην πόλη Moncalieri λίγο έξω από το Τορίνο. Σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί θα βοηθήσουν την VW ώστε να η εταιρία να επιτύχει τον στόχο της. Μέχρι στιγμής ο όμιλος VW Group απαρτίζεται από 10 εταιρίες και το 2018 έχει προγραμματίσει να ρίξει στην αγορά 60 νέα μοντέλα.

Οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν αρκετές φορές αφού το πρώτο Golf, το Audi 80, τα πρώτα VW Passat και Scirocco, το πρωτότυπο W12 της VW , μερικά πρωτότυπα της SEAT και της Bugatti είναι δημιουργήματα του οίκου Italdesign Giugiaro.

[Πηγή: Autonews.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...