Έκθεση Γενεύης 2011: Ford Vertrek Concept

Σχετικά άρθρα

Ευρωπαικό ντεμπούτο για το Ford Vertrek Concept το οποίο παρουσιάστηκε αρχές του χρόνου στην έκθεση του Detroit. Οι άνθρωποι της Ford με το πρωτότυπο αυτό μας δείχνουν πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά Escape και Kuga. Από στιλιστικής πλευράς το πρωτότυπο μπροστά θυμίζει κάτι από το Focus και διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, μεγάλους τροχούς και carbon διακοσμητικά. Το εσωτερικό του, έχει ένα άκρως φουτουριστικό σχεδιασμό, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 828 λίτρα ενώ μπορεί να φτάσει έως τα 1.879 λίτρα όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα. Η Ford τοποθέτησε αρκετά gadget στο πρωτότυπο της, όπως τα συστήματα SYNC, BLIS (Blind Spot Information System), Intelligent Access, βοηθό παρκαρίσματος και κουμπί εκκίνησης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 1600αρης EcoBoost με σύστημα Start/Stop που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα δεν έδωσε η Ford. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στα ελληνικά, στη συνέχεια.

[Πηγή: Ford | Live Photos Copyright: Casper Heij at Autoblog.nl]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Ford Vertrek Concept Είναι το Όραμα για ένα Κομψότερο, Πιο Σπορτίφ και Πιο Στυλάτο Μικρομεσαίο SUV

  • Το Vertrek concept είναι το όραμα της Ford για ένα SUV που θα προσελκύσει πελάτες από όλο τον κόσμο και σηματοδοτεί την κατεύθυνση της μάρκας στην εξέλιξη ενός τέτοιου οχήματος.
  • Το πρωτότυπο διαθέτει στυλ, κορυφαίο χώρο αποσκευών και κινητήρα 1.6 EcoBoost με τεχνολογία Ford Auto-Start-Stop για κορυφαία κατανάλωση. Αυτά είναι βασικά κριτήρια αγοράς για πελάτες από όλο τον κόσμο
  • Το Ford Vertrek concept βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα C της Ford, από την οποία θα κατασκευαστούν πάνω από 2 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2012

1η Μαρτίου 2011 – Το όραμα της Ford για ένα κομψότερο, πιο σπορτίφ και πιο στυλάτο μικρομεσαίο SUV κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. Το Ford Vertrek concept παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής και εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρίας για ένα παγκόσμιο μικρομεσαίο  SUV επόμενης γενιάς που θα αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς στη σχεδίαση και την απόδοση καυσίμου.

Το Ford Vertrek concept βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα C της Ford από την οποία προέρχεται η νέα οικογένεια Ford Focus – που πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα σε Ευρώπη και Β. Αμερική – και τα τελευταία MAV μοντέλα, C-MAX και Grand C-MAX. Ενσαρκώνει το όραμα αλλά και το ταλέντο των κορυφαίων σχεδιαστών και μηχανικών της εταιρίας για να προσελκύσουν και να ικανοποιήσουν τους μελλοντικούς πελάτες SUV σε όλο τον κόσμο.

«Το Vertrek concept είναι μία ασυμβίβαστη λύση που πιστεύουμε ότι θα γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Frank Davis, Vice President Product Development, Ford Ευρώπης. «Η νέα σχεδίαση είναι πιο αεροδυναμική βελτιώνοντας στην απόδοση καυσίμου, ενώ ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών από όλο τον κόσμο για μεταφορές επιβατών και φορτίων».

Το Ford Vertrek concept συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της φιλοσοφίας ‘kinetic design’ και οδηγικής ποιότητας της Ford με άριστες δυνατότητες στη μεταφορά και ρυμούλκηση φορτίων και ικανότητες εκτός δρόμου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ενός αγοραστή μικρομεσαίου SUV επόμενης γενιάς σε όλο τον κόσμο.

Το Ford Vertrek concept είναι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο ώστε να υποστηρίζει το στόχο της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 και να συνδυάζεται με τα μελλοντικά high-tech συστήματα κίνησης που οραματίζεται η Ford.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα της εταιρίας δείχνουν ότι ένα όχημα παραγωγής βασισμένο στο Vertrek concept θα μπορεί να είναι τουλάχιστον 5% πιο αποδοτικό αεροδυναμικά από αντίστοιχα σημερινά μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, όπως το Escape και το Kuga.

Παγκόσμια λύση για παγκόσμιες ανάγκες

Η παγκόσμια πλατφόρμα C της Ford είναι μία αποδοτική λύση για τη δημιουργία οχημάτων τα οποία ικανοποιούν τις επιθυμίες ενός παγκόσμιου κοινού.

«Οι ανάγκες των πελατών συγκλίνουν σε όλο τον κόσμο για ένα μικρομεσαίο SUV το οποίο θα έχει στυλ και απολαυστική οδηγική συμπεριφορά σε συνδυασμό με χώρους, ικανότητες, συναρπαστική τεχνολογία και απόδοση καυσίμου» πρόσθεσε ο Davis. «Με το Ford Vertrek concept θα μπορέσουμε να μάθουμε απευθείας από τους ίδιους τους πελάτες για τις αλλαγές που είναι διατεθειμένοι να κάνουν καθώς στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής που θα ενσαρκώνει όλες αυτές τις αρετές».

Τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα θα βασιστούν στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα C, η οποία αντικαθιστά τρεις πλατφόρμες που αυτή της στιγμή χρησιμοποιούνται στην παραγωγή σε διάφορες περιοχές. Μέχρι το 2012, η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα προσφέροντας στη Ford πρωτοφανείς οικονομίες κλίμακας και τη δυνατότητα να υλοποιήσει μία σειρά νέων τεχνολογιών και προϊοντικών χαρακτηριστικών που συνήθως αποτελούν προνόμιο οχημάτων ανώτερων κατηγοριών.

Οι πωλήσεις των οχημάτων cross-over στην Ευρώπη αυξάνονται ραγδαία – πάνω από 200% από το 2000. Από το 2008 που λανσαρίστηκε το Ford Kuga κατατάσσεται σταθερά τρίτο στην κατηγορία του, όπου συναγωνίζονται όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Σχεδόν το 70% των πελατών Kuga επιλέγουν τις ανώτερες εκδόσεις.

Σε όλο τον κόσμο, η κατηγορία μικρομεσαίων SUV παρουσιάζει ανάπτυξη από το 2009, με την Κίνα και την Αμερική να πρωτοστατούν. Η αγορά στην Κίνα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 60% μέχρι το 2011 έναντι του 2009.

«Αυτή η κατηγορία είναι εξαιρετικά πολυδιάστατη σε όλο τον πλανήτη» δήλωσε ο Gunnar Herrmann, Vehicle Line Director, Global C-cars. «Στην Αμερική τα μοντέλα αυτά θεωρούνται μικρά, ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές κατατάσσονται στα μεσαία. Ανεξάρτητα από την κατάταξη, η κατηγορία είναι πολύ σημαντική και θα πετύχουν μόνον οι κατασκευαστές που προσφέρουν κορυφαία σχεδίαση, τεχνολογία επικεντρωμένη στον πελάτη, προηγμένες ικανότητες και απόδοση καυσίμου.

Η φιλοσοφία ‘kinetic design’ προάγεται στο επόμενο επίπεδο

Το σπορ, κομψό Ford Vertrek concept βασίζεται στην παγκόσμια σχεδιαστική φιλοσοφία ‘kinetic design’. Αυτή η συνεχώς εξελισσόμενη σχεδιαστική γλώσσα δημιουργεί αυτοκίνητα που δίνουν την αίσθηση ότι κινούνται ακόμα και όταν είναι ακίνητα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία Ford.

Σημείο εκκίνησης αποτελεί η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου με αθλητικό παρουσιαστικό, θυμίζοντας σπρίντερ που παίρνει θέση στη γραμμή εκκίνησης. Άλλα βασικά στοιχεία είναι δυναμικές γραμμές και λείες επιφάνειες που αποπνέουν επίσης αρρενωπότητα και αθλητικό στυλ.

Το Vertrek concept βασίζεται στις αρχές της kinetic design, υπογραμμίζοντας τα χαρακτηριστικά του σαν αυτοκίνητο δρόμου και τις ικανότητές του εκτός δρόμου.

«Το Ford Vertrek concept είναι εμπνευσμένο από τις προσδοκίες και φιλοδοξίες των σύγχρονων πελατών μικρομεσαίων SUV» σχολιάζει ο Martin Smith, Executive Design Director, Ford Ευρώπης. «Συνδυάζει κομψή σχεδίαση και κορυφαία ποιότητα κατασκευής ενώ εκφράζει άριστα ένα νέο όραμα που πιστεύουμε ότι θα έχει παγκόσμια απήχηση».

High-tech προτάσεις βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων

Το Ford Vertrek concept ενσαρκώνει το όραμα για ένα αποδοτικό μικρομεσαίο SUV επόμενης γενιάς επεκτείνοντας το πεδίο εφαρμογής της αυξανόμενης οικογένειας κινητήρων EcoBoost, και προηγμένων turbo diesel common-rail Direct-Injection (TDCi), ενώ λανσάρει παράλληλα την τεχνολογία Ford Auto-Start-Stop.

Η φιλοσοφία EcoBoost είναι βασικό συστατικό της στρατηγικής της Ford να προσφέρει τεχνολογικά προηγμένους, υψηλής απόδοσης κινητήρες μικρότερου κυβισμού που υπόσχονται απαράμιλλες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Οι κινητήρες Ford EcoBoost βελτιώνουν την κατανάλωση μέχρι 20% και μειώνουν τις εκπομπές CO2 μέχρι 15%, συγκριτικά με μεγαλύτερες, λιγότερο αποδοτικές μονάδες.

Πέραν της υπερσυμπίεσης και του άμεσου ψεκασμού, οι μηχανικοί κινητήρων της Ford έχουν βελτιώσει τις τεχνολογικές δυνατότητες των EcoBoost προσθέτοντας μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και ελέγχοντας με ακρίβεια όλες τις παραμέτρους του κινητήρα. Η Ford διεκδικεί τουλάχιστον 125 πατέντες για την τεχνολογία EcoBoost.

Το Ford Vertrek concept χρησιμοποιεί τον πολύ αποδοτικό τετρακύλινδρο 1.6 Ford EcoBoost, που παρέχει την ισχύ ενός μεγαλύτερου κινητήρα αλλά με αισθητά καλύτερη κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές CO2.

Μέχρι το 2013, το 80% των παγκόσμιων προϊόντων της Ford και το 90% των μοντέλων της στη Β. Αμερική θα περιλαμβάνουν μία έκδοση EcoBoost.

Προηγμένοι κινητήρες diesel

Η Ford προσφέρει επίσης στους Ευρωπαίους πελάτες της μία ευρεία γκάμα αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων Duratorq TDCi, πολλοί από τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής βασισμένο στο Vertrek concept. Η προηγμένη τεχνολογία diesel είναι ζωτικής σημασίας στην Ευρώπη – το 96% των Kuga που πωλούνται είναι πετρελαιοκίνητα.

Ο καταξιωμένος κινητήρας 2.0 Ford Duratorq TDCi αναβαθμίστηκε πρόσφατα ώστε να προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις, κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία.

Με ένα αποδοτικότερο σύστημα καύσης παράγεται υψηλότερη μέγιστη ισχύς, βελτιωμένη οδηγησιμότητα με αυξημένη απόκριση και περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Επίσης μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2. Ανάλογα με την εφαρμογή, οι εκπομπές CO2 μειώνονται μέχρι 7% συγκριτικά με τον προηγούμενο 2.0 Duratorq TDCi.

Αυτός ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλής κατανάλωσης.

Εξοικονόμηση καυσίμου με την αυτόματη απενεργοποίηση του κινητήρα

Ένας ακόμα βασικός συντελεστής της βελτιωμένης απόδοσης καυσίμου είναι το Ford Auto-Start-Stop. Αυτό το σύστημα κλείνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε ρελαντί – σε ένα κόκκινο φανάρι, για παράδειγμα – και τον θέτει πάλι σε λειτουργία αμέσως μόλις ο οδηγός θελήσει να ξεκινήσει.

Ένα σύστημα Auto-Start-Stop μπορεί να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 μέχρι 5% σε μικτές οδηγικές συνθήκες. Σε συνθήκες πόλης και αυξημένης κυκλοφορίας με συχνές στάσεις, η οικονομία μπορεί να φτάσει το 10%.

Το προηγμένο νέο σύστημα Ford Auto-Start-Stop έχει σχεδιαστεί προσεκτικά με γνώμονα την άνεση, προσφέροντας αξιόπιστη εκκίνηση και σβήσιμο αθόρυβα και ομαλά, χωρίς αλλαγές στη συμπεριφορά του οδηγού. Όταν ο κινητήρας σβήνει, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προετοιμάζει τα συστήματα για άμεση επανεκκίνηση. Στη συνέχεια, ένα ενσωματωμένο σύστημα αισθητήρων ανιχνεύει την όποια ένδειξη πρόθεσης του οδηγού να ξεκινήσει, όπως πάτημα πεντάλ γκαζιού ή συμπλέκτη.

Μόλις ο οδηγός προετοιμαστεί να ξεκινήσει, ο κινητήρας ξεκινά αθόρυβα και χωρίς καθυστέρηση. Μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα περίπου το σύστημα ενεργοποιεί τον κινητήρα. Η διαδικασία γίνεται σχεδόν ανεπαίσθητα και πριν ολοκληρωθεί η επιλογή μιας σχέσης στο κιβώτιο. Για να υποστηρίξει τον αυξημένο αριθμό των εκκινήσεων, το μοτέρ της μίζας είναι αναβαθμισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης και έναν ανθεκτικότερο μηχανισμό εμπλοκής με μειωμένα επίπεδα θορύβων.

Ευφυής Αναγεννητική Φόρτιση

Η προηγμένη τεχνολογία της μπαταρίας είναι απαραίτητη με δεδομένους τους συχνούς κύκλους φόρτισης-αποφόρτισης λόγω start-stop. Πρόσθετες τεχνολογίες διασφαλίζουν τη συνεχή φόρτιση της μπαταρίας με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Ένα σύστημα Ευφυούς Αναγεννητικής Φόρτισης – Smart Regenerative Charging αυξάνει την απόδοση του εναλλάκτη όταν το όχημα φρενάρει ή επιβραδύνει. Αυτό μετατρέπει την κινητική ενέργεια του οχήματος σε ηλεκτρική χωρίς να καταναλώνεται πρόσθετο καύσιμο.

Το ‘δωρεάν’ ηλεκτρικό ρεύμα αξιοποιείται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, επομένως μπορεί να χρησιμοποιείται από τα ηλεκτρικά συστήματα σε φάσεις όπως όταν ο κινητήρας σβήνει προσωρινά ή η γεννήτρια λειτουργεί λιγότερο αποδοτικά.

Η μπαταρία διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης που παρακολουθεί συνεχώς την κατάστασή της και επικοινωνεί με το σύστημα Ford Auto-Start-Stop για μία αποτελεσματική αναγεννητική φόρτιση. Το Auto-Start-Stop γνωρίζει το διαθέσιμο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ώστε να αφήνει τον κινητήρα να λειτουργεί εάν κρίνει ότι αυτό δεν είναι επαρκές.

Το Ford Vertrek Concept Προβάλλει τις Δυνατότητες της Επόμενης Γενιάς Μικρομεσαίων SUV

  • Το Ford Vertrek concept είναι ένα σπορ, κομψό, αποδοτικό και πολυμορφικό μικρομεσαίο  SUV και απεικονίζει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η εταιρία για την ανανέωση των Ford Kuga και Ford Escape
  • Το Vertrek concept αντανακλά μία σύγκλιση των απαιτήσεων των πελατών μικρομεσαίων SUV ανά τον κόσμο
  • Το Vertrek concept προσφέρει μεγαλύτερη πολυμορφικότητα, πλούσιο χώρο αποσκευών και ευρυχωρία εσωτερικού και την ποιότητα κατασκευής που απαιτούν οι πελάτες σε όλο τον κόσμο

1η Μαρτίου 2011 Το νέο Vertrek της Ford κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. Αποτελεί μία δυναμική και ολοκληρωμένη απάντηση στις απαιτήσεις των αγοραστών μικρομεσαίων SUV από όλο τον κόσμο, κυρίως τη Β. Αμερική, την Ευρώπη και τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου, την Κίνα.

Οι βασικές τάσεις μεταξύ των πελατών αυτού του είδους οχήματος είναι κοινές στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και συνίστανται στην ελκυστική σχεδίαση, την άριστη κατανάλωση, τις ευφυείς τεχνολογίες και τους χώρους για διάφορες δραστηριότητες lifestyle.

«Στις αγορές όλου του κόσμου, οι καταναλωτές είναι πολύ σαφείς στις απαιτήσεις τους από ένα μικρομεσαίο SUV – θέλουν ανθεκτική σχεδίαση, υψηλή οδηγική απόλαυση, ευφυή τεχνολογία και τη δυνατότητα να τους ταξιδεύει στα μέρη που επιθυμούν» δήλωσε ο Frank Davis, Vice President Product Development, Ford Ευρώπης. «Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από την χώρα που ζουν – Αμερική, Ευρώπη, Κίνα – πρόκειται για παγκόσμιες τάσεις».

Το σημαντικότερο, το Vertrek concept διαθέτει τις δυνατότητες του χώρου αποσκευών που προσδοκούν οι καταναλωτές, προσθέτει όμως και ένα επίπεδο ποιότητας κατασκευής που συχνά λείπει από τα μικρομεσαία SUV.

«Το πρωτότυπο ενσαρκώνει το σύνθημα ‘φορτώστε όλο τον εξοπλισμό και φύγαμε’, αλλά το κάνει με πολύ προηγμένο τρόπο» πρόσθεσε ο Davis. «Συνδυάζει ικανότητες, συναρπαστική σχεδίαση και υψηλή ποιότητα κατασκευής».

Το Vertrek concept δημιουργήθηκε για να δείξει πώς ένα νέο μικρομεσαίο SUV crossover της Ford μπορεί να προσφέρει ένα πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το σημερινό Ford Kuga που πωλείται στην Ευρώπη, παραμένοντας πρότυπο σχεδίασης στην κατηγορία του. Στην παραγωγή, ένα όχημα βασισμένο στο Vertrek concept μπορεί να προσφέρει περίπου 15% περισσότερο χώρο για αποσκευές πίσω από την πρώτη σειρά καθισμάτων συγκριτικά με το Kuga και περίπου 20% παραπάνω πίσω από τη δεύτερη σειρά.

Χρηστική τεχνολογία και ευφυέστερες λύσεις

Το Vertrek concept περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα πελατοκεντρικών τεχνολογιών Ford, μεταξύ των οποίων SYNC, Active Park Assist, Blind Spot Information System με προειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας και Intelligent Access με μπουτόν εκκίνησης.

Προηγμένη είναι και η τεχνολογία κινητήρων του που εκτιμάται ότι προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία με τον βενζινοκινητήρα 1.6 Ford EcoBoost  – μία μόνο από τις πιθανές μελλοντικές επιλογές κινητήρων. Το πρωτότυπο προβάλλει επίσης το σύστημα Ford Auto-Start-Stop, το οποίο συμβάλλει περαιτέρω στην απόδοση καυσίμου και στις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Οι βραβευμένοι κινητήρες Ford EcoBoost που αρχικά λανσαρίστηκαν στη Β. Αμερική και τώρα διατίθενται σε όλο τον κόσμο, παράγουν κινητήρια ισχύ εφάμιλλη με μεγαλύτερων ατμοσφαιρικών κινητήρων, αλλά με την κατανάλωση μονάδων μικρότερου κυβισμού.

Η φιλοσοφία EcoBoost αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της στρατηγικής της Ford να δημιουργήσει τεχνολογικά προηγμένους, ισχυρούς κινητήρες μικρότερου κυβισμού που προσφέρουν απαράμιλλες επιδόσεις και κατανάλωση. Οι κινητήρες Ford EcoBoost επιτυγχάνουν όφελος οικονομίας καυσίμου μέχρι 20% και μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι 15% συγκριτικά με μεγαλύτερους, λιγότερου αποδοτικούς κινητήρες.

Πέραν της υπερσυμπίεσης και του άμεσου ψεκασμού, οι μηχανικοί της Ford έχουν βελτιώσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας EcoBoost προσθέτοντας μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και ακριβή έλεγχο όλων των λειτουργιών του κνητήρα. Η Ford έχει κατοχυρώσει τουλάχιστον 125 πατέντες για την τεχνολογία της EcoBoost.

Το Vertrek concept θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και κάποιον από τους πολλούς αποδοτικούς και ισχυρούς πετρελαιοκινητήρες της  Ford. Για παράδειγμα, ο αναγνωρισμένος  2.0 Ford Duratorq TDCi (turbo diesel common-rail direct-injection) πρόσφατα αναβαθμίστηκε ώστε να προσφέρει ακόμα υψηλότερη απόδοση με βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερη κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία.

Ένα αποδοτικότερο σύστημα καύσης επιτυγχάνει υψηλότερη μέγιστη ισχύ, αισθητά βελτιωμένη οδηγησιμότητα με αυξημένη απόκριση και υψηλότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Επίσης προσφέρει μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Ανάλογα με την εφαρμογή, οι εκπομπές CO2 μειώνονται μέχρι 7% συγκριτικά με τον προηγούμενο 2.0 Duratorq TDCi.

Με αυτούς τους high-tech κινητήρες συνδυάζονται αποδοτικά εξατάχυτα κιβώτια. Μέχρι το 2013, όλα τα μοντέλα Ford στη Β. Αμερική θα περιλαμβάνουν εξατάχυτα κιβώτια στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρίας να διεκδικήσει την 1η θέση σε όλες τις κατηγορίες για την κατανάλωση των αυτοκινήτων της.

Σημαντική η βελτίωση της κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο

Σύμφωνα με τα παγκόσμια στοιχεία της Ford, οι αγοραστές μικρομεσαίων SUV χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα οχήματά τους για εκδρομές το Σαββατοκύριακο, που σημαίνει ότι η βελτίωση της κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο είναι επιβεβλημένη. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της αεροδυναμικής σχεδίασης του Vertrek concept και έπεισε για τη χρήση ενός οικονομικά προσιτού, μικρού κυβισμού κινητήρα εσωτερικής καύσης, αντί μιας υβριδικής ή ηλεκτρικής μονάδας που είναι πιο κατάλληλη για διαδρομές εντός πόλης.

«Η μειωμένη κατανάλωση κυρίως στον αυτοκινητόδρομο είναι βασικό κριτήριο για τους  πελάτες κάνουν δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο, πηγαίνουν εκδρομές και αναζητούν νέες εμπειρίες» σχολίασε ο Frank Davis. «Θέλουν το αυτοκίνητό τους να είναι ελκυστικό, να συμπεριφέρεται σωστά και να καταναλώνει λιγότερο καύσιμο».

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...