Μπορεί στις κατατακτήριες της Αυστραλίας ο Sebastian Vettel να ήταν σχεδόν 8 δέκατα ταχύτερος από τον Lewis Hamilton, όμως στον αγώνα τα πράγματα άλλαξαν και ο Γερμανός δεν μπορούσε να ανοίξει τη διαφορά του από τον Βρετανό. Η συνολική διαφορά ήταν 22 δευτερόλεπτα, όμως το πάτωμα της MP4-26 του Hamilton είχε σπάσει, με αποτέλεσμα τα επίπεδα κάθετης δύναμης του μονοθεσίου να πέσουν και να διαταραχθεί η αεροδυναμική συμπεριφορά του.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner πιστεύει ότι το δρόμος για το πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολος, αφού ξέρει τις ικανότητες των άλλων κορυφαίων ομάδων και οδηγών.

Ξέρουμε ότι ο Jenson Button, ο Lewis Hamilton και ο Fernando Alonso θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί στους προσεχείς αγώνες. Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τους αντιπάλους μας. Η Ferrari με την κληρονομιά, την ποιότητα του προσωπικού και τους πόρους που έχεις θα επιτρέψει στον Fernando να είναι ανταγωνιστικός ίσως και στον επόμενο αγώνα. Είδαμε και τα βήματα που έκανε η McLaren, που από πολύ αργή έφτασε εδώ που είναι με μερικές τροποποιήσεις.

Θα είναι ένας αγώνας εξοπλισμών όσον αφορά την ανάπτυξη και τις επιδόσεις που θα μπορούμε να πάρουμε από το αυτοκίνητο. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω γιατί νομίζουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε πολύ πρόθυμοι να χτίσουμε πάνω στην απόδοση που είδαμε ότι έχουμε στη Αυστραλία το Σαββατοκύριακο.

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images]

  • Mclarenmaniac

    Πάλι θα έχουμε αγώνα αναβαθμίσεων και ιδεών και φέτος , το θέμα είναι ποιά ομάδα θα κάνει τα μεγαλύτερα βήματα εξέλιξης στην διάρκεια της χρόνιας , ο πρώτος αγώνας σε ότι αφορά την εξέλιξη ήταν η McLaren η ομάδα που ήταν νικήτρια  , αφού ήταν η μοναδική ομάδα που είχε εμφανή διαφορά στην απόδοση σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές ,  ελπίζω να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς και να καταφέρει να φτάσει τα Red Bull σε απόδοση .

    • δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο πολυ ολα αυτα τα τρεχαμα θα ηταν λιγοτερα αν τους αφηναν να κανουν δοκιμες εξελιξης παραπανω οπως παλια? οχι βεβαια ατελειωτες ωστε να εχουν τρελο προβαδισμα ομαδες τυπου φερραρι με δικιες τους πιστες, αλλα οχι και καθολου η οπως φετος λιγες φορες. πρεπει να κανουν για μενα δοκιμες τουλαχιστον 10φορες και ας ειναι στις ιδιες πιστες (2-3) οχι παραπανω.