Ο αγώνας της Μαλαισίας ήταν ένας ακόμα κακός για την Mercedes GP. Η W02 ήταν ξανά το 5ο σε απόδοση μονοθέσιο και η γερμανική ομάδα έφυγε από την πίστα τις Sepang με μόλις 2 βαθμούς, με την 9η θέση του Michael Schumacher. Μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η άμεση βελτίωση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει.

Ο πρόεδρος της Mercedes GP, Ross Brawn παραδέχτηκε πως η W02 υστερεί σημαντικά σε ρυθμό, έναντι των αντιπάλων της. Για τον αγώνα στη Μαλαισία είπε:

Η ομάδα και οι οδηγοί έκαναν σπουδαία δουλειά σήμερα, αλλά προφανώς δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι αυτή τη στιγμή. Είχαμε κάποια stint τα οποία ήταν υπερβολικά μεγάλα, αλλά μείναμε έξω για να δούμε αν ο καιρός μπορεί να είναι ευκαιρία για μας. Αυτή ήταν η απόφασή μας, και όταν δεν έβρεξε, όπως είχε προβλεφθεί, πληρώσαμε το τίμημα, χάνοντας μία ή δύο θέσεις. Συνολικά, η δουλειά από την ομάδα ήταν ισχυρή, με καλά pit stops και τα αυτοκίνητα ήταν αξιόπιστα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό και ανυπομονώ να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο και να είμαστε σε θέση φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε.

Ο Michael Schumacher δήλωσε από την πλευρά του για τον αγώνα:

Είχα έναν απλό αγώνα σήμερα, ο οποίος έγινε λίγο συναρπαστικός στο τέλος, αλλά πραγματικά ήταν γεμάτος σκαμπανεβάσματα πριν. Το ξεκίνημα ήταν αρκετά καλό και η συνέχεια ήταν κυρίως διαχείριση ελαστικών. Δεν περιμέναμε να πάρουμε μόνο δύο βαθμούς σήμερα και σίγουρα πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας στον αγώνα.

Το ξέρουμε όλοι, και είμαστε πανέτοιμοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τα εμπρός. Στον έναν γύρο είμαστε σε καλό επίπεδο όταν το αυτοκίνητο δουλεύει σωστά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας στον αγώνα.

[Πηγή: Mercedes GP]