Ύστερα από 76 μέρες στο νοσοκομείο Santa Corona της Ιταλίας, ο Robert Kubica δεν είναι πλέον εκεί, καθώς ο Πολωνός πήρε εξιτήριο και τώρα θα ξεκινήσει η μεγάλη περίοδος της αποκατάστασής του, μέχρι τη στιγμή που θα μπορέσει να βρεθεί και πάλι μέσα στο cockpit ενός μονοθεσίου.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Πολωνός είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, το οποίο μπορούσε να το κοστίσει το δεξί του χέρι. Ωστόσο, μετά από σειρά επεμβάσεων στο δεξί του χέρι και πόδι, ο 26χρονος είναι καλά και πλέον θα μεταβεί στο σπίτι του στο Μονακό για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει πρόγραμμα εκγύμνασης. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε για τον Kubica:

Ο Robert Kubica δεν είναι πλέον στο νοσοκομείο Santa Corona. Η κατάστασή του είναι καλή και ο οδηγός είναι σε θέση να ξεκινήσει μια νέα φάση αποκατάστασης εκτός νοσοκομείου. Θα συνεχίσει να παρακολουθείται από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι θα τον φροντίζουν στα προγραμματισμένα ραντεβού.

Τα λόγια του Πολωνού για την έξοδό του από το νοσοκομείο ήταν:

Θα πάω στο σπίτι μου στο Μονακό για μια σύντομη περίοδο ανάπαυσης. Στη συνέχεια θα μεταβώ στις εγκαταστάσεις του Δρ Ceccarelli στην Ιταλία, όπου θα ξεκινήσω ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης και ένα ήπιο προκαταρκτικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Τα δύο αυτά προγράμματα θα συγκλίνουν σταδιακά βάσει της ταχύτητας της ανάκαμψης μου.

Ο γιατρός της Renault και του Kubica, Δρ Riccardo Ceccarelli, έχει δηλώσει πως θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες για να μπορούν οι γιατροί να ξέρουν πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη Formula 1 o 26χρονος.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: GUILLAUME BAPTISTE/AFP/Getty Images]