Η Lotus αναπτύσσει νέους δικούς της κινητήρες

Σχετικά άρθρα

Η Lotus μέσω του CEO της, Dany Bahar, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων V6 και V8 κινητήρων. Ο Bahar μιλώντας στο Autocar, μίλησε για την απόφασή του να αναβάλει την νέα Elan, η οποία θα επιτρέψει στην εταιρία να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη των νέων κινητήρων της.

Προς το παρόν τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά το νέο V8 κινητήριο σύνολο, θα είναι έτοιμο σε μορφή πρωτότυπου μέσα στον επόμενο μήνα και θα είναι απόδοσης περίπου 550 με 570 άλογα. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κινητήρα που θα σταθεί απέναντι από τον V8 κινητήρα της Ferrari. Παράλληλα με την εξέλιξη του V8 θα γεννηθεί και ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας που θα τοποθετηθεί στην νέα Elise η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015.

Και ενώ μερικά από τα 6 πρωτότυπα της έκθεσης του Παρισιου, ήταν εφοδιασμένα με κινητήρες της Toyota, η Lotus σε έρευνά της που έκανε στο διαδίκτυο κατέληξε στο συμπέρασμα, ύστερα από 10.000 απαντήσεις φίλων της εταιρίας, ότι θα πρέπει να αναπτύξει δικούς της κινητήρες. Επιπλέον η έρευνα έδειξε ποικίλες αντιδράσεις για την τετράθυρη Eterne. Το αποτέλεσμα εξέπληξε τους ανθρώπους της Lotus οι οποίοι θα συνεχίσουν την εξέλιξη του τετράθυρου μοντέλου που βασίζεται στην Elite.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...