Vettel: Γρήγορη και στη Βαλένθια η RB7

Σχετικά άρθρα

Γίνεται να είσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, να έχεις στα χέρια σου το ταχύτερο μονοθέσιο και να μην θέλεις να μεγαλώσεις ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα που έχεις από τον δεύτερο; Όχι, ε; Ακριβώς αυτό θέλει να κάνει και ο Sebastian Vettel. Μπορεί στον αγώνα του Καναδά να έχασε τη νίκη στον τελευταίο γύρο, καθώς αναγκάστηκε να πιέσει πάρα πολύ την τελευταία στιγμή, κάτι που ο Jenson Button είχε αρχίσει να κάνει πολύ πιο πριν, με αποτέλεσμα να βρει το όριο στην πίστα, η οποία ήταν “κρύα” και όχι 100% στεγνή, αλλά με την εγκατάλειψη του Lewis Hamilton το προβάδισμά του μεγάλωσε κατά δύο βαθμούς.

Ο Super Star της Red Bull Racing απέχει 60 βαθμούς από τον Button, και μοναδικός -και λογικός- στόχος για το ευρωπαϊκό Grand Prix στη Βαλένθια είναι η νίκη. Πέρυσι, ο 23χρονος είχε το ταχύτερο μονοθέσιο, κάτι που ελπίζει να συμβεί και φέτος.

Η ατμόσφαιρα γύρω από το λιμάνι της Βαλένθια μοιάζει αρκετά με το Μονακό, εκτός από το γεγονός ότι τα paddock και τα γκαράζ είναι μεγαλύτερα, η πίστα είναι διαδρομή πόλης, αλλά η μέση ταχύτητα είναι εξαιρετικά υψηλή, οπότε είναι δύσκολο.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχεις πολλή κλίση πτέρυγα για τις στροφές και λιγότερη για τις σχετικά μεγάλες ευθείες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Δεν υπάρχουν περιοχές διαφυγής, έτσι δεν μπορείς να κάνεις λάθη. Ένα μικρό γλίστρημα και θα καταλήξεις στον τοίχο.

Όπως και στο Μόντρεαλ, έτσι και στη Βαλένθια, θα έχουμε δύο ζώνες DRS, με στόχο να γίνουν πιο εύκολα τα προσπεράσματα σε μία “πίστα” που μόνο εύκολα δεν είναι. Πράγμα που επισημαίνει και ο Seb.

Τα προσπεράσματα είναι δύσκολα και η μόνη πραγματική δυνατότητα είναι η στροφή 12. Είχαμε καλό αγώνα πέρυσι και το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Ανυπομονώ γι’ αυτό.


[Πηγή: Red Bull Racing | Photo Copyright: Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...