Η Ferrari ήταν εξ’ αρχής αντίθετη με τους 4κύλινδους turbo κινητήρες που θα βλέπαμε στη Formula 1 από το 2013. Ο Luca di Montezemolo ζητούσε αναβολή για τουλάχιστον έναν χρόνο και φυσικά η αναβολή της εισαγωγής των turbo είναι κάτι που τον ευχαριστεί. Για τους turbo V6 κινητήρες δήλωσε:

Η επιλογή για τους V6 turbo κινητήρες από το 2014 είναι η σωστή και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι επικράτησε η κοινή λογική. Δείχνει ότι εργαστήκαμε μαζί, χωρίς άσκοπες αντιπροτάσεις ή διαταγές, αν οδηγήσει σε καλύτερο αποτέλεσμα για το καλό του αθλήματος.

Ο πρόεδρος της Ferrari αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέαμα που βλέπουμε τη φετινή σεζόν, υπογραμμίζοντας πως επιτεύχθηκε ένας από τους στόχους που είχε τεθεί.

Νομίζω ότι είναι ήδη ένα θετικό ξεκίνημα στη σεζόν για τη Formula 1. Πρέπει να πω ότι όλοι οι αγώνες είναι απρόβλεπτοι, γεμάτοι προσπεράσματα και ενδιαφέρον για τους θεατές, τόσο στις κερκίδες όσο και γι’ αυτούς μπροστά στην τηλεόραση, μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν ένας από τους στόχους που είχε θέσει το άθλημα και πιστεύω ότι έχει επιτευχθεί.

Με την ευκαιρία, θέλω να συγχαρώ την Pirelli για την επιστροφή της στη Formula 1. Στην πραγματικότητα, δεν με εξέπληξε. Έχουμε εξαιρετική σχέση και γνωριζόμαστε για πολύ καιρό, δεδομένου ότι ιστορικά είναι από τους προμηθευτές μας για τα ακραίας απόδοσης αυτοκίνητα παραγωγής μας.


[Πηγή: TheF1Times | Photo Copyright: REUTERS/Kevin Coombs/Files]