Επίσημο: Turbo V6 κινητήρες στην F1 από το 2014

Σχετικά άρθρα

Είχαμε γράψει ότι η είδηση είναι σχεδόν επίσημη, αλλά δεν γίνεται να μην γράψουμε ότι τώρα είναι επίσημη! Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού επικύρωσε τις νέες αλλαγές στους κανονισμούς. Αυτό σημαίνει πως από το 2014 τα μονοθέσια της Formula 1 θα έχουν turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων. Η FIA, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, δηλώνει ότι:

Έπειτα από ψηφοφορία των μελών του μέσω φαξ, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού επικυρώνει τους κανονισμούς των κινητήρων, οι οποίοι αποφασίστηκαν πρόσφατα σε διαβούλευση με τους κύριους ενδιαφερόμενους της Formula 1.

Η νέα μονάδα θα είναι V6 1.6 turbo με σύστημα ανάκτηση ενέργειας. Αυτή θα τεθεί σε ισχύ από το 2014.

Η ακριβής ιπποδύναμη των νέων κινητήρων δεν είναι ακόμα γνωστή. Ωστόσο, με τα νέα, πιο αποδοτικά συστήματα ανάκτησης ενέργεια, τα ERS (και όχι KERS), υπολογίζεται ότι η συνολική ισχύς θα αγγίζει τα σημερινά επίπεδα. Ο περιοριστής στροφών θα πέσει στις 15.000 σ.α.λ., από τις 18.000 που είναι σήμερα.

Τέλος, σύμφωνα με τη FIA, δε θα υπάρξει πρόβλημα με τον ήχο των νέων κινητήρων.

[Πηγή: Formula 1, Formula 1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...