Μετά από το πολύ σοβαρό ατύχημα του Robert Kubica στις 7 Φεβρουαρίου στο rally της Ανδόρας, ο Πολωνός δηλώνει πως θα επιστρέψει σίγουρα το 2012 και ότι θα προσπαθήσει να συμμετάσχει στο φετινό Grand Prix της Βραζιλίας στις 25-27 Νοεμβρίου. Η ανάρρωση του 26χρονου πηγαίνει εξαιρετικά και σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψει στη Formula 1 το 2012 απαντά “ναι”, χωρίς κανέναν δισταγμό. Ας δούμε τι άλλο λέει ο οδηγός της Lotus Renault GP.

Είμαι λίγο αδύναμος, αλλά η γενική μου κατάσταση είναι αρκετά καλή. Το βάρος μου έχει επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα και για μερικές εβδομάδες ήμουν σε θέση να περπατήσω χωρίς βοήθεια. Συνολικά αισθάνομαι πολύ καλά.

Είμαι ικανοποιημένος με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. Η βελτίωση είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες, και, ευτυχώς, δεν υπάρχουν επιπλοκές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον χρόνο της ανάρρωσης. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε μια σαφή εικόνα για τη χρονική στιγμή της επιστροφής μου, αλλά το σημαντικό είναι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι η βιασύνη.

Όταν ο Πολωνός ρωτήθηκε για το αν θα είναι στο Grand Prix της Βραζιλίας, απάντησε:

Μου αρέσει να έχω έναν στόχο, ο οποίος είναι λογικός. Θα δούμε τους επόμενους μήνες πως θα πάμε από άποψη εξέλιξης της διαδικασίας αποκατάστασης και στη συνέχεια θα πάρουμε την απόφαση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ξέρω πως η ομάδα μου κρατάει τη θέση μου για όποτε τη χρειαστώ.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η χρονική στιγμή μιας διαδικασίας, η οποία εξαρτάται, επίσης, από τους “κανόνες της φύσης”. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η ανάκτησή μου είναι συνεπής και αργά ή γρήγορα θα μπορώ να ορίσω μια ημερομηνία για το πότε θα γυρίσω πίσω.


[Πηγή: Lotus Renault GP | Photo Copyright: REUTERS/Leonhard Foeger]