Με τεράστιο αποθεματικό στα ταμεία της, η VW φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να δαπανήσει 1 δις ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η VW είχε ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 600 εκατ ευρώ στις αρχές του Ιούνη αλλά το Financial Times αναφέρει ότι οι Γερμανοί είναι πολύ κοντά στο εξαγοράσουν 2 αιολικά πάρκα ενώ είναι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Windreich.

Οι Γερμανοί έχουνε ήδη συμφωνήσει με την Αυστριακή Verbund όπου από το 2013, το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζονται τα εργοστάσια της θα παράγεται από υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Στόχος της VW είναι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια να μειώσει τις εκπομπές CO2 των εργοστασίων της κατά 40%.

[Πηγή: Reuters]

 • ggarfe

  Eυχαριστούμε για την ενημέρωση. Λοιπόν ας πάμε τώρα να δούμε τα αποτελέσματα ενός κατασκευαστή που νοιάζεται πολύ περισσότερο για το περιβάλλον.

  Έχουμε καί λέμε. Όμιλος FIAT.
  Για το 2010€:
  -το 58% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ευρώπη είχαν εκπομπές μικρότερες των 120γρ/χλμ.
  -λανσαρίστηκε στην αγορά το FIAT 500 twin air ΑΜΤ start&stop, το οποίο με 92γρ/χλμ παρουσιάζει το καλύτερο επίπεδο για βενζινοκινητήρα στην ευρώλη.
  -εισήχθει η τεχνολογία multiair για βενζινοκινητήρες που προσφέρει μείωση των εκπομπών κατά 25%.
  -αναπτύχθηκαν οι πωλήσεις κινητήρων μεθανίου, με μερίδιο 80% καί περίπου 75.000 πωληθέντα οχήματα.
  -παρουσιάστηκε ο κινητήρας tetrafuel που λειτουργεί με 4 διαφορετικά καύσιμα.
  -μειώθηκαν οι εκπομπές θορύβων των νέων κινητήρων κατά 4% σε σχέση με τους κινητήρες του 2008.
  αυξήθηκε κατά 5% η χρήση ανακυκλωμένων υλικών καί μερών συγκριτικά με το 2009.
  -παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό FIAT 500EV με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

  ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ το γκρούπο FIAT χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης καί λειτουργίας εργοστασίου, που περιλαμβάνει τομείς από την περιβαλλοντική διαχείρηση καί την ασφάλεια στην εργασία εως τη συντήρηση.
  Σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον ο όμιλος φιατ επένδυσε το 2010 83εκ € ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 1.9 ΔΙΣ € στους τομείς έρευνας καί ανάπτυξης.
  Έτσι λοιπόν κατάφερε να μειώσει ανά μονάδα προιόντος την κατανάλωση ενέργειας κατά 3,7%, τις εκπομπές CO2 κατά 11,2% καί την κατανάλωση νερού κατά 8%, πάντα σε σχέση με το 2009.
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ η κατανάλωση ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε σε 15% (από το 11% το 2009), ενώ σύμφωνα με το 5ετές πλάνο που έχει ανακοινωθεί εως το 2014 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση κατά 15% της χρήσης ενέργειας καί εκπομπής αερίων ρύπων.

  Ελπίζω αγαπημένο autoblog να δείξεις την αγάπη σου για το περιβάλλον προβάλλοντας κατασκευαστές που έχουν επενδύσει εδώ καί κάποια χρόνια σε ενέργειες που πραγματικα προστατευουν το περιβάλλον καί να μην κάνεις θέμα κατασκευαστές που παρά τα δις € που έχουν στα ταμεία τους δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής δεκάρα τσακιστή γιοα τον αέρα που αναπνέουμε…

  Σου ετοιμάζω καί άλλες πληροφορίες. Μείνε συντονισμένο!

 • ggarfe

  O Όμιλος FIAT αναδεικνύει τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε προτεραίοτητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της καί επιβεβαιώνεται από από τις εκθέσεις των κυριότερων οργανισμών αξιολόγησης καί διεθνών οργανισμών.

  -το Σεπτέμβριο του 2010, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η FIAT επιβεβαιώθηκε στους δείκτες DOW JONES SUSTAINABILITY (DJSI) με βαθμολογία 93/100. ( ο μέσος όρος των εταιρειών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν 70/100).
  -Μετά τη συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο που προώθησε το CARBON DISCLOSURE PROJECT(CDP), η FIAT έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (80/100) από τις εταιρείες του τομέα.
  -Τον αύγουστο του 2010 η FIAT έλαβε την κατάσταση  PRIME από την OEKOM RESEARCH.
  -Σύμφωνα με τη SUSTAINALYTICS, ήταν επίσης πρώτη στον τομέα με σκορ 79/100.
  -Από το 2009 περιλαμβάνεται στους δείκτες ECPI(ανεξάρτητη εταιρεία που διεξάγει έρευνες βιώσιμης επιχειρηματικότητας).
  -148 εργοστάσια του ομίλου έλαβαν πιστοποίηση κατά ISO 14001.
  -114 εργοστάσια του ομίλου πιστοποιήθηκαν με τα πρότυπα WORLD CLASS MANUFACTURING, καί άλλα 39 εργοστάσια υιοθέτησαν Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρησης.

 • α θα σε μαλώσω! αυτά δεν τα έχεις δει;;

  https://www.autoblog.gr/2011/03/09/gia-tin-fisi-tipota-den-einai-kalitero-apo-to-aythentiko/

  https://www.autoblog.gr/2011/03/05/for-the-fourth-year-running-the-fiat-brand-has-recorded-the-lowest-co2-emissions-in-europe/

  μην μας λες μονόπλευρους :D όλα τα παίζουμε!

 • Georgetagaras

  Καλό ρε παιδιά να σκέφτονται το περιβάλλον , αλλά εγω σκέφτομαι το άλλο. Ποσα αυτοκίνητα πούλησε 1000 κυβικά πόσα 1200 και πόσα 1400 ; Στην τελική απο μεγάλα αυτοκίνητα τι κάνει ο όμιλος Fiat πείτε μας για να ξέρουμε. Δεν βγάζει έτσι ζυμπεράσματα , απλά παιζουν με τις λέξεις…