Μπορεί οι turbo V6 κινητήρες να εισαχθούν στη Formula 1 το 2014, αλλά οι ομάδες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν το χρονικό διάστημα που υπάρχει μέχρι τότε, για να παρουσιάσουν όσο καλύτερες μονάδες μπορούν. Έτσι, η Ferrari θα δοκιμάσει τους πρώτους νέους κινητήρες κάποια στιγμή μέσα στο 2012, σύμφωνα με τον επικεφαλή του τμήματος κινητήρων της ιταλικής ομάδας, Luca Marmorini.

Ήδη μια ομάδα ανθρώπων έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη του V6 κινητήρα. Ο χρόνος φαίνεται πολύς, αλλά σίγουρα είναι μια τόσο μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς, που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε εντατικά πάνω σε αυτό. Θα δούμε πώς δουλεύει κάποια πρωτότυπη μονάδα στο επόμενο έτος.

Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν αφιερώνονται αποκλειστικά στους νέους κινητήρες, αφού από το τέλος του 2006 υπάρχει το πάγωμα στην εξέλιξη των τωρινών ατμοσφαιρικών V8 κινητήρων, θα σου πω ότι οι μηχανικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα “παραθυράκια” που υπάρχουν στους κανονισμούς για να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

[Πηγή: GMM]