Φαίνεται ότι η General Motors εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την BMW με κύριο αντικείμενο της συνεργασίας να είναι οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Το Spiegel αναφέρει ότι ο Stephen Girsky, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της GM, είναι επιφορτισμένος ώστε να κάνει ότι χρειάζεται για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Το Nasdaq ρώτησε τόσο την BMW όσο και την GM σχετικά με τις φήμες αυτές, αλλά κανείς από τους δύο δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο Norbert Reithofer, CEO της BMW είχε παλαιότερα ανακοινώσει ότι είναι διατεθειμένος να πουλήσει κινητήρες BMW σε άλλες εταιρίες, εφόσον μια τέτοια κίνηση δεν θα ενίσχυε την θέση ενός άμεσου ανταγωνιστή της εταιρίας του.

Η General Motors θα πάρει κινητήρες από την BMW αλλά αναρωτιέσαι τι θα προσφέρει στους Βαβαρούς; Ηλεκτρική τεχνολογία είναι μαγική λέξη, αφού η GM έχει σε προχωρημένο στάδιο την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου, αλλά και το Voltec, το σύστημα που χρησιμοποιεί στα Volt και Ampera.

Απλά να θυμίσω ότι η BMW πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε συμφωνία με την αμερικάνικη Fikser έτσι ώστε να της δίνει 100.000 κινητήρες ετησίως. Επίσης η BMW έχει ήδη ανακοινώσει συνεργασία με την PSA (Peugeot/Citroen) για την από κοινού ανάπτυξη υβριδικής τεχνολογίας.


[Πηγή: Nasdaq]