Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Tesla άνοιξε τις πόρτες του εργοστασίου της στο Fremont της Καλιφόρνια έτσι ώστε οι πελάτες της να οδηγήσουν για πρώτη φορά το Model S. Εκεί ο CEO της Tesla Motors, Elon Musk, ζήτησε από τους επισκέπτες την βοήθεια τους, έτσι ώστε το Model S να γίνει όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούν. Επίσης εκεί ανακοίνωσε ότι ετοιμάζουν και την γρήγορη έκδοση του Model S το οποίο θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.5 δευτ.

Το Model S θα κοστίζει $57.400, σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά που κοστίζει το Roadster ($109.000) του οποίου η παραγωγή θα σταματήσει τον Ιανουάριο του 2012, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στη παραγωγή του Model S. Στα τέλη του 2013 θα παρουσιαστεί το Model X, ένα 7-θέσιου(5+2) ηλεκτρικό SUV.

Να θυμίσω ότι το Model S είναι 7-θέσιο (5 ενήλικες + 2 παιδιά) sedan και θα προσφέρεται με τρία πακέτα μπαταριών με αυτονομία 257 χλμ, 370 χλμ και 483 χλμ.

Στη συνέχεια δες μερικά video από τις δοκιμές όπου την προσοχή μου απέσπασαν οι 2 μεγάλες LCD οθόνες. Η πρώτη αντικαθιστά τον κλασσικό πίνακα οργάνων ενώ η δεύτερη κλέβει την παράσταση αφού πιάνει όλο το κεντρικό ταμπλό. Η κεντρική οθόνη είναι τεχνολογίας αφής και έχει μόνιμη σύνδεση στο internet μέσω του 3G δικτύου. Στην οθόνη μπορεί κανείς να συνδέσει το ipod/ iphone ενώ διαθέτει σκληρό δίσκο, εισόδους Aux και USB και φυσικά Google Maps. Μέσω της μεγάλης οθόνης γίνεται επίσης και ο έλεγχος του κλιματισμού και του τηλεφώνου. Πολλές φωτογραφίες από το event μπορείς να βρεις εδώ.

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Video 1[/tabtext] [tabtext]Video 2[/tabtext] [tabtext]Video 3[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

 

[Πηγή: Reuters, YouTube]