Οι Mythbusters είχανε την απορία αν οι μοτοσυκλέτες είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον σε σχέση με ένα αυτοκίνητο. Πήρανε λοιπόν πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια από τις δεκαετίας του ’80, του ’90 και του 2000 και με την βοήθεια του καθηγητή Kent Johnson από το UC Riverside μέτρησαν τις εκπομπές CO2. Η μέτρηση έδειξε ότι τα αυτοκίνητα καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη αλλά τα μηχανάκια είναι αυτά που εκπέμπουν τόνους υδρογονανθράκων όπως οξείδιο του αζώτου και μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο μερικές φορές μπορεί να είναι και 8.000% περισσότερο από αυτό που εκπέμπτουν τα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια σκέφτηκαν να βάλουν μια μηχανή μέσα σε μια αεροδυναμική φούσκα ώστε να δούνε αν θα μειωθούν οι εκπομπές. Το πείραμα έδειξε ότι ναι μεν οι εκπομπές ήταν μικρότερες αλλά και πάλι ήταν μεγαλύτερες από αυτές των αυτοκινήτων.

 

[Πηγή: YouTube]

  • Κώστας

    περα απο αυτο το πειραμα που βγαζει χρησιμα συμπερασματα,οσες εκπομπες εχω δει με τα συγκεκριμενα ατομα εχω βγαλει το εξης συμπερασμα.Ειναι η επιτομη της ηλιθιας και αποχαυνωμενης αμερικανικης νοοτροπιας.Τα πιο πολλα που ειχα δει ηταν εντελως ανουσια 

    • hellboy

      να μου επιτρεψεις να συμπληρωσω,οτι τα κανουν ολα σε αλλες συνθηκες παραποιωντας πολλα απο αυτα που κανουν βγαζωντας λαθος συμπερασματα,παντως προσπαθουν να πεισουν οτι κανουν επιστημονικη δουλεια!αν και στην πραγματικοτητα δεν κανουν..

  • μλκιές….γενικά η εγκυρότητα της εκπομπής κατά τη γνώμη μου είναι μιδαμινή…