Τον Απρίλιο η Nissan παρουσίασε το Leaf Nismo RC, ένα αγωνιστικό πλήρως ηλεκτρικό Leaf. Οι Ιάπωνες ξεκίνησαν μερικά event έτσι ώστε να δείξουν στον κόσμο για το τι είναι ικανό να κάνει το νέο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το πρώτο να γίνεται κατά την διάρκεια του Nismo Motorsports Japan Festival 2011 στο Τόκιο.

Να θυμίσω ότι το Nissan Leaf NISMO RC φορά τον ηλεκτροκινητήρα 80 kW (107 ίππων) με 280 Nm ροπής ικανά ώστε να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6.85 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα. Η Nissan αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά μόνο σε επιδείξεις. Ωστόσο οι Ιάπωνες εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια σειρά αγώνων με αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στο μέλλον. Οι αγώνες της σειράς αυτής θα έχουνε διάρκεια μόλις 20 λεπτών ενώ στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα επαναφορτίζονται για 30 λεπτά μέσω ταχυφορτιστών, αποκτώντας πάλι το 80% της αυτονομίας τους.

Το Nissan Leaf NISMO RC είναι κατά 40% ελαφρύτερο από την έκδοση παραγωγής, ζυγίζει μόλις 938 κιλά, χάρη στην εκτενή χρήση carbon. Το αγωνιστικό διαθέτει κοντύτερο μεταξόνιο κατά 10 cm, ενώ έχει μεγαλώνει σε μήκος κατά 2 cm, σε φάρδος κατά 17 cm και έχει χαμηλώσει κατά ολόκληρα 35 cm σε σχέση με την έκδοση παραγωγής. Τέλος το Leaf NISMO RC φορά μια αεροτομή που ρυθμίζεται από τον οδηγό καθώς και LED φωτιστικά σώματα.

Η Nissan δηλώνει ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα σειρά ηλεκτρικών αγώνων είτε μέσα σε πόλη, είτε κάπου εσωτερικά αφού δεν θα υπάρχει πρόβλημα ούτε θορύβου ούτε εκπομπών CO2.

[Πηγή: Nissan]