Η Ferrari το ξέρουμε ότι εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στην αντικαταστάτη της 599, η οποία θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης το 2012. Για πρώτη φορά, η Ferrari έκανε δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, φορώντας το νέο σώμα, και όχι αυτό της τωρινής 599, όπως έκανε πολλές φορές το παρελθόν.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το αυτοκίνητο να είναι πάρα πολύ βαριά καμουφλαρισμένο και έτσι κανείς δεν μπορεί να βγάλει εύκολα συμπεράσματα για το πως μπορεί να είναι ο σχεδιασμός του. Οι φήμες θέλουν να λέγεται F620 (έχει κωδική του ονομασία F152) και θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από την FF.

Μηχανικά θα φορά τον V12 6.3 λίτρων απόδοσης κοντά στα 710 άλογα, τοποθετημένο μπροστά, καθιστώντας την, το πιο δυνατό αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το Maranello. Θα είναι ελαφρύτερο από το τωρινό μοντέλο αφού θα διαθέτει αλουμινένιο σασί και πολλά carbon μέρη με την πίσω ανάρτηση να είναι πολλαπλών συνδέσμων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα κύλισης του supercar. Στόχος της Ferrari είναι η F620 να είναι ταχύτερη από την Lamborghini Aventador

Θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού τεχνολογίας Formula 1. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3.2 δευτ. έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 346 χλμ/ώρα. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2012 με τιμή γύρω στις 260.000 ευρώ.

Επίσης η Ferrari ετοιμάζει την Evo έκδοση της 599XX η οποία διαθέτει ένα νέο πιο αεροδυναμικό bodykit με τεράστια πίσω αεροτομή και θα είναι μέρος του προγράμματος Ferrari Corse Clienti. Δηλαδή η Ferrari θα αναλάβει την συντήριση και την μεταφορά του αυτοκινήτου στα event που κάνει κατά καιρούς στις πίστες του Nurburgring, Fuji, Paul Ricard και Mugello.

Μηχανικά η Ferrari 599XX Evo θα αποδίδει 10 με 20 άλογα περισσότερα από την “απλή” 599XX η οποία αποδίδει 720 άλογα. Η τελική ταχύτητα μπορεί να μην είναι μεγαλύτερη λόγω του νέο bodykit, αλλά είναι σχεδόν σίγουρα, ότι θα κινείται ταχύτερα από τα 6:58.16 που έχει γράψει στο Nurburgring. Και αυτήν αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον επόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

[Πηγή: Road&Track]