H Volkswagen ακόμη πιέζει για τις μέσης κατανάλωσεις στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του Αυγούστου, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν για την νέα Αμερικάνικη μέση κατανάλωση (54.5 mpg) εκτός από την VW, και παρότι πέρασαν σχεδόν 4 μήνες, η Volkswagen ακόμη επιμένει ότι οι όροι της συμφωνίας πρέπει να αλλάξουν.

Η συμφωνία του Αυγούστου έλεγε ότι η μέση κατανάλωση που θα έχουν τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Αμερική έως το 2025 θα πρέπει να είναι 54.5 mpg (4.3 λίτρα/100 χλμ) αλλά το VW Group αρνήθηκε να την υπογράψει αφού υποστηρίζει ότι έχουν τεθεί πολύ χαμηλά όρια σε ότι αφορά την κατανάλωση των μικρών φορτηγών (που συνήθως είναι made in USA) ενώ δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο για τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα ΙΧ.

Ο David Geanacopoulos (Έλληνας πρέπει να είναι αυτός) γενικός σύμβουλος της VW Αμερικής, μαζί με άλλα στελέχη της VW, συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ο Λευκός οίκος δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση για το αν θα δεχτεί αυτά που τους πρότεινε η VW, αλλά ο Geanacopoulos δηλώνει αισιόδοξος.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...