Οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί είναι ένα εκρηκτικό δίδυμο με τελευταίο παράδειγμα να είναι η σχέση της Suzuki με την Volkswagen. Δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Toyota και η BMW, έχουνε ξεκινήσει συζητήσεις έτσι ώστε η δεύτερη να δώσει στη πρώτη τους 2.0-λιτρους πετρελαιοκινητήρες της για τα μοντέλα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά, αφού η Toyota έχει δει μείωση των πωλήσεων κατά 9% σε σχέση με το 2010.

Το πότε θα ξεκινήσει η συνεργασία αυτή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά στην Ευρώπη, το 60% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, είναι με κινητήρες πετρελαίου και η Toyota δεν θέλει να μείνει εκτός παιχνιδιού. Η Toyota το καλοκαίρι είχε ανακοινώσει συνεργασία με την Ford για την ανάπτυξη από κοινού υβριδικών pickup και SUV. H Toyota από την μεριά της, θα μοιραστεί με την BMW την υβριδική τεχνολογία, με τους Γερμανούς να διευρύνουν έτσι ακόμη περισσότερο την παραγωγή “πράσινων αυτοκινήτων” που ξεκίνησαν με την συνεργασία με την PSA Peugeot Citroen.

Ένα είναι το συμπέρασμα που μπορεί κανείς να βγάλει από την είδηση αυτή. Όλοι πλέον προσπαθούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής των αυτοκινήτων τους προκειμένου να μειώσουν τις τιμές των οχημάτων τους.

[Πηγή: Reuters]