Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η Mercedes θα δώσει επίσημα τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά της νέας SL-Class και ήδη μερικές φωτογραφίες από το φυλλάδιο της διέρρευσαν εκεί έξω. Κάποιο μέλος του Germancarforum σκάναρε 5 σελίδες και μας δείχνει το πως μοιάζει η νέα SL-Class. Μια μεγάλη SLK τολμώ να πω ότι είναι με το ταμπλό να είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή της μικρής αδερφής.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο τον Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit το 2012. Το μεγάλο roadster των Γερμανών θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα και θα ζυγίζει 140 κιλά λιγότερα από τωρινό μοντέλο. Παρά το μειωμένο βάρος, η νέα SL θα είναι κατά 20% πιο άκαμπτη από την τωρινή και θα καταναλώνει 30% λιγότερο καύσιμο.

Μηχανικά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί με τι κινητήρες θα είναι διαθέσιμη αλλά οι κινητήρες θα είναι κατά 30% οικονομικότεροι. Φήμες θέλουν να φορά έναν νέο V8 twin-turbo κινητήρα 4.7 λίτρων απόδοσης 435 ίππων ενώ θα είναι διαθέσιμοι τόσο ένας μικρός V6 όσο και ο θηριώδης V12. Στο μέλλον θα παρουσιαστούν και οι εκδόσεις SL63 AMG και SL65 AMG, γι’αυτους που θέλουν γρηγορότερες εκδόσεις.

Επιπλέον η νέα SL-Class θα φορέσει το νέο σύστημα Magic Vision Control το οποίο ενσωματώνει τα ακροφύσια του συστήματος πλύσης του παρμπρίζ πάνω στους υαλοκαθαριστήρες έτσι ώστε να μην μπαίνει νερό μέσα στη καμπίνα όταν η οροφή είναι ανοικτή. Επίσης θα υπάρχει και το νέο σύστημα ήχου Front Bass το οποίο θα έχει δύο woofer τοποθετημένα στα πόδια των επιβατών για να βελτιωθεί η ποιότητα ήχου στη καμπίνα.

[Πηγή: Germancarforum]