Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε σήμερα, παράταση δεκατριών ημερών για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι αρκετοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι εφοριακοί για την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια Κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως την Παρασκευή 13-1-2012.

Σε περίπτωση που δεν σας έχει έρθει ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο και δεν θέλετε να τρέχετε στις εφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανέβασε στο gsis.gr τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι έχετε λογαριασμό στο gsis, πηγαίνετε εδώ, πατήστε στο “Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου “,τυπώστε το ειδοποιητήριο των Τελών Κυκλοφορίας και πλέον μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που έχουνε καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, έχουνε αυξηθεί κατά 20-30% σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των 200.000. Κυρίως πρόκειται για αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.εκ, αφού τα τέλη των μοντέλων αυτών, είναι δυσβάστακτα για αρκετούς συμπολίτες μας. Είναι αρκετά πιθανό μάλιστα το Δημόσιο αντί να κερδίσει χρήματα από την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας να χάσει μέρος από αυτά που είχε εισπράξει πέρυσι.