Η Maserati ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα όπως έχει ανακοινώσει και ο ίδιος ο Sergio Marchionne. Το 2013 θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της Quattroporte, πιθανότατα στην έκθεση του Detroit του χρόνου τον Ιανουάριο. Θα είναι μεγαλύτερη κατά 5 εκατοστά και φαρδύτερη κατά 15 εκατοστά. Οι αυξημένες διαστάσεις θα προσφέρουν μεγαλύτερο χώρο στους πίσω επιβάτες και μεγαλύτερο χώρο του πορτμπαγκάζ κατά 107 λίτρα. Παρότι της αυξημένες διαστάσεις, θα ζυγίζει 100 κιλά λιγότερα και οι κινητήρες του θα καταναλώνουν κατά μέσο όρο 30% λιγότερο καύσιμο.

Η νέα Quattroporte θα χρησιμοποιήσει πολλά μέρη από τα Chrysler 300 και Dodge Avenger για την κατασκευή της, ενώ μηχανικά θα φορέσει ένα τροποποιημένο MultiAir κινητήρα της Fiat ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 400 άλογα. Με αυτή την επιλογή η Maserati θα γλιτώσει χρήματα για την ανάπτυξη και την κατασκευή του μοντέλου βλέποντας έτσι τα κέρδη από κάθε πώληση να αυξάνονται. Επίσης το αυτοκίνητο θα φορά και τον V8 4.7-λίτρων της εταιρίας απόδοσης 482 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και θα υπάρχει και διαθέσιμο σύστημα τετρακίνησης, ενώ έχει κυκλοφορήσει και η φήμη ότι θα φορά την twin-turbo έκδοση του Pentastar V6 της Chrysler.

Σε ότι αφορά το νέο Entry-Level (γνωστή ως baby Maserati) θα παρουσιαστεί και αυτό το 2013. Έχει κωδική ονομασία M157, τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο οίκος Pininfarina και θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A6, BMW 5-Series και Mercedes E-Class. Θα φορά αλουμινένιο σασί ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε τετρακίνητη έκδοση.

Το μήκος θα είναι κοντά στα 4.9 μέτρα, παρόμοια με αυτό της BMW Σειράς , και για πρώτη φορά στην ιστορία της Maserati, θα φορά έναν turbo πετρελαιοκινητήρα, και 2 νέους βενζινοκινητήρες όπου ο ένας από αυτούς θα είναι η turbo έκδοση του V6 Pentastar της Chrysler 3.6 λίτρων. H απόδοση των κινητήρων θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 400 άλογα και θα συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα θα υπάρχει και μια δυνατή έκδοση ώστε να ανταγωνιστεί τα γρήγορα E63 AMG, Audi S6 και BMW M5.

Τέλος το 2014 θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής του Kubang Concept. Το SUV θα ονομαστεί Cinqueporte, θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Jeep Grand Cherokee, με τον Sergio Marchionne να πιστεύει ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον στόχο των 55.000 -60.000 πωλήσεων ετησίως έως το 2013. Στόχος είναι να πουλά 20.000 πωλήσεις ετησίως.

Μηχανικά η Maserati θα κατασκευάσει ειδικά για το SUV της, δικούς της κινητήρες απόδοσης έως 500 άλογα. Ο άνθρωπος που θα το κάνει αυτό είναι ο Paolo Martinelli, επικεφαλής κινητήρων της Maserati, με τα νέα μοτέρ να βασίζονται πάνω σε κινητήρες Ferrari. Όλοι οι κινητήρες θα συνδέονται με έναν 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η κατασκευή του επιβεβαίωσε ότι θα γίνει στο εργοστάσιο της Chrysler στο Jefferson North στο Detroit και όχι στο εργοστάσιο της Modena που κατασκευάζονται οι υπόλοιπες Maserati.

[Πηγή: Autobild]