Ελαφρύτερο το επόμενο Audi TT

Σχετικά άρθρα

Η Audi έχει teasάρει την επόμενη -τρίτη- γενιά του TT πριν από μερικούς μήνες και σήμερα, κυκλοφόρησαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα γενιά του TT. Πιθανότερο είναι να δούμε το πρωτότυπο TT μέσα στο 2012 με το μοντέλο παραγωγής να κυκλοφορεί είτε μέσα στο 2013 είτε στο 2014.

Το νέο Audi TT θα είναι ελαφρύτερο, αποδοτικότερο και με καλύτερη οδική συμπεριφορά από την τωρινή γενιά με τους τεχνικούς της Audi να εργάζονται ώστε να κλείσουν το κενό που υπάρχει σε σχέση με την Porsche Boxster.

Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου όπου συνολικά 60 μοντέλα του VW Group, θα χτιστούν πάνω σε αυτή. Θα είναι κατά 60 κιλά ελαφρύτερο από την τωρινή γενιά χάρη στην εκτενέστερη χρήση αλουμινίου. Μηχανικά αναμένεται να φορά τον 1.800αρη, τον 2.0-λιτρο και τον 2.5-λιτρο TFSI απόδοσης από 180 έως 375 άλογα στην έκδοση TT RS, καθώς και τον 2.0-λιτρο TDI απόδοσης 170 ίππων. Αργότερα θα υπάρξει και μια ηλεκτρική έκδοση του.

Στιλιστικά το αυτοκίνητο θα διατηρήσει το σχήμα σε σχήμα δάκρυ αλλά θα διαθέτει μια πιο έντονη και επιθετική προσέγγιση από το τωρινό TT. Στόχος της Audi είναι να δημιουργήσει ένα μικρό γρήγορο 2+2 coupe αυτοκίνητο το οποίο θα συνδυάζει το στυλ, την πολυτέλεια και την καθημερινή χρηστικότητα. Η σχεδίαση του θα είναι εμπνευσμένη από τα πρωτότυπα  e-tron Detroit Concept και e-tron Spyder και θα διαθέτει λεπτά LED φωτιστικά σώματα με εξάγωνη γρίλια. Εκτός από coupe, θα είναι διαθέσιμο και σε roadster όπου θα διαθέτει μια μαλακή υφασμάτινη οροφή.

[Πηγή: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...