Χθες είδαμε την πρώτη live φωτογραφία του Range Rover Evoque Cabriolet Concept και τώρα κυκλοφορεί στο internet ακόμη μια όπου βλέπουμε το πρωτότυπο να έχει κλειστεί την υφασμάτινη οροφή του.

Το πρωτότυπο βασίζεται πάνω στο τρίπορτο Evoque και διαθέτει μια μαλακή αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή ενώ πατά πάνω σε ζάντες διαστάσεων 21″. Διαθέτει το σύστημα Roll Over Protection System (ROPS) το οποίο προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής, αλλά η Land Rover, δεν αναφέρει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες. Αναφέρει απλά ότι το βάρος του δεν έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ δεν αναφέρει ούτε το κατά πόσο έχει μειωθεί η στρεπτική ακαμψία του με την αφαίρεση της μεταλλική οροφής.

Το εσωτερικό του δεν διαφέρει από αυτό του κλειστού Evoque και έτσι συναντάμε δερμάτινα καθίσματα, Meridian σύστημα ήχου αλλά και ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8″.

Η Land Rover στο δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει ότι απλά πρόκειται για ένα Concept το οποίο ακόμη δεν έχει πάρει το πράσινο φως για να περάσει στη παραγωγή. Ωστόσο αφήνει ένα παραθυράκι ανοικτό ώστε να δει αν υπάρχουν οι συνθήκες να βγει στη παραγωγή. Αν τελικά πάρει το πράσινο φως, τότε θα παρουσιαστεί είτε το 2014 είτε το 2015.

[Πηγή: WCF]