Live φωτογραφίες του Ford B-Max [w/video]

Σχετικά άρθρα

Αύριο η Ford θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου B-Max, αλλά την περασμένη εβδομάδα το παρουσίασε στο Mobile World Congress 2012 όπου βλέπουμε τις πρώτες live φωτογραφίες του. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πέρυσι στην ίδια έκθεση και στιλιστικά δεν διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο. Το B-Max βασίζεται στο Fiesta και δεν διαθέτει μεσαία κολόνα ώστε να γίνεται έτσι πιο άνετη η πρόσβαση στο εσωτερικό.

Το μικρό MPV διαθέτει πίσω συρόμενες πόρτες με το άνοιγμα όταν και οι δύο πόρτες είναι ανοικτές να φτάνει το 1.5 μέτρο! Τα πίσω καθίσματα αλλά και το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνονται πλήρως ώστε να γίνεται ευκολότερη η μεταφορά κάθε είδος φορτίου που έχει μήκος 2.35 μέτρα. Το αυτοκίνητο είναι κατά 30cm μικρότερο από το C-Max και κατά 11cm μεγαλύτερο από το Fiesta.

Το αυτοκίνητο μηχανικά θα φορά κινητήρες βενζίνης όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο νέος 1.000αρης τρικύλιδρος turbo EcoBoost τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού με δύο ανεξάρτητους εκκεντροφόρους μεταβλητού χρονισμού καθώς και σύστημα start/stop. Αποδίδει 120 άλογα με μέση κατανάλωση 4.9 λίτρα/100 χλμ και 114 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Επίσης θα υπάρχουν και Duratorq TDCi πετρελαιοκινητήρες στην γκάμα. Ο 1.60αρης TDI αποδίδει 95 άλογα, χρειάζεται 4.0 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 104 γρ/χλμ CO2. Το νέο B-Max θα διαθέτει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας  Smart Regenerative Charging το οποίο βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας ώστε να εξοικονομεί καύσιμο. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2012.

[Πηγή: Ford]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση για το Ford E-Transit

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...