Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που έχουμε νέα σχετικά με την επιστροφή της Αργεντινής στο πρόγραμμα της Formula 1. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα για τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς έχουμε δηλώσεις από τον Υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Carlos Enrique Mayer, ο οποίος επισημαίνει ότι τον Μάιο, θα υπογραφεί συμβόλαιο για 3 χρόνια!

Η εθνική κυβέρνηση αποδέχεται την πρόσκληση της διοργάνωσης του Grand Prix της Αργεντινής, για να προωθήσουμε τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Τον Μάιο, θα υπογραφεί 3ετές συμβόλαιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ιταλικό Autosprint, αναφέρει ότι η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων στην περιοχή Mar del Plata (400 χιλιόμετρα νότια του Buenos Aires) θα διαμορφωθεί κατάλληλα από τον Γερμανό αρχιτέκτονα, Hermann Tilke, αλλά και ότι θα πάρει τη θέση της Κορέας, μιας και οι Νοτιοκορεάτες δείχνουν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone.

Τι θα είναι, όμως, με το Grand Prix της Νέας Υόρκης, που θα διεξαχθεί το 2013; Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, θα πάρει τη θέση της Βαλένθια, καθώς είναι γνωστό κι επίσημο, ότι από το 2013, θα υπάρχει εναλλαγή μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης.

[Πηγή: Autosprint]