Οι αναταραχές στο Μπαχρέιν συνεχίζονται, και η FIA παρακολουθεί όλες τις εσωτερικές εξελίξεις. Οι διαδηλωτές απειλούσαν ότι θα κάνουν επεισόδια ακόμα και στον χώρο της πίστας, ώστε να μην επιτρέψουν να γίνει το Grand Prix, στις 20-22 Απριλίου, μία εβδομάδα μετά απ’ αυτό της Κίνας. Οι συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του αγώνα, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο κρατιδίου του Περσικού Κόλπου, σύμφωνα μ’ εκπρόσωπό της.

Η FIA παρακολουθεί συνεχώς και αξιολογεί την κατάσταση στο Βασίλειο του Μπαχρέιν. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τις υψηλότερες αρχές, τις κύριες Ευρωπαϊκές πρεσβείες και όλους τους τοπικούς φορείς του Bahrain International Circuit, καθώς και τους διεθνής προωθητές.

Η FIA είναι ο εγγυητής της ασφάλειας στη διεξαγωγή του αγώνα και βασίζεται, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες, στην εγγύηση των τοπικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ανώτατες αρχές του Μπαχρέιν μάς έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα τα ζητήματα ασφαλείας είναι υπό έλεγχο.

Εννοείται πως αναμένονται ακόμα περισσότερα επεισόδια στο σήριαλ της διεξαγωγής -και- του φετινού Grand Prix.

[Via: ESPNF1 | Photo Copyright: REUTERS/Hamad I Mohammed]