Οι αναταραχές στο Μπαχρέιν συνεχίζονται, και η FIA παρακολουθεί όλες τις εσωτερικές εξελίξεις. Οι διαδηλωτές απειλούσαν ότι θα κάνουν επεισόδια ακόμα και στον χώρο της πίστας, ώστε να μην επιτρέψουν να γίνει το Grand Prix, στις 20-22 Απριλίου, μία εβδομάδα μετά απ’ αυτό της Κίνας. Οι συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του αγώνα, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο κρατιδίου του Περσικού Κόλπου, σύμφωνα μ’ εκπρόσωπό της.

Η FIA παρακολουθεί συνεχώς και αξιολογεί την κατάσταση στο Βασίλειο του Μπαχρέιν. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τις υψηλότερες αρχές, τις κύριες Ευρωπαϊκές πρεσβείες και όλους τους τοπικούς φορείς του Bahrain International Circuit, καθώς και τους διεθνής προωθητές.

Η FIA είναι ο εγγυητής της ασφάλειας στη διεξαγωγή του αγώνα και βασίζεται, όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες, στην εγγύηση των τοπικών αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ανώτατες αρχές του Μπαχρέιν μάς έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα τα ζητήματα ασφαλείας είναι υπό έλεγχο.

Εννοείται πως αναμένονται ακόμα περισσότερα επεισόδια στο σήριαλ της διεξαγωγής -και- του φετινού Grand Prix.

[Via: ESPNF1 | Photo Copyright: REUTERS/Hamad I Mohammed]

 • cfu

  afiste to kseneroto Bahrain,kai pigenete pali Aystria

 • Draculis

  Bernie αποφάσισε, ή δηλώνεις ότι ο αγώνας θα γίνει ότι και να λένε οι αράπηδες ή τον κάνεις φέτος και του χρόνου τα μαζεύεις και πας σε άλλη πίστα. Δεν γίνεται να αγωνιούμε εμείς ότι δε θα δούμε έναν αγώνα επειδή οι Αραβες κάνουν φασαρίες!

  • καλα όχι ότι δε κοιμηθούμε τα βραδιά για το αν θα γίνει ο αγώνας ή όχι αλλα γενικα συμφωνώ αύρα που λες!!

  • Draculis

   δε θα χάσω τον ύπνο μου ούτε εγώ αλλά είμαι από αυτούς που θέλουν 25+ αγώνες το χρόνο. Πρέπει να δεχτούμε ότι θα έχουμε και βαρετές πίστες λόγω Bernie-Tilke, άρα η μόνη λύση για να μη χαθούν οι καλές (π.χ.Σπα) είναι να αυξηθούν οι πίστες! Και ο Bernie αντί να κάνει αυτός σκέφτεται να έχουμε 2η σερί σεζόν 19 αγώνες!

 • PanosGR

  λυσαξε ο βενζεβουλης να βγαλει κι αλλα εκκατομυρια….τοσα circuit υπαρχουν..μας γκαστρωσαν με το ξενερωτο μπαχρειν…μη χασει κανα εκκατομυριο ο γεροντας……..