Η Jaguar μας έχει δώσει τις πρώτες φωτογραφίες και video από την F-Type Prototype, την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου C-X16 και ήδη ξεκίνησαν να κυκλοφορούν renderings φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο παραγωγής θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, θα ονομάζεται F-Type, έχει κωδική ονομασία X152 και οι πωλήσεις του ξεκινήσουν μέσα στο 2013.

Σε αντίθεση με το C-X16, η F-Type, είναι cabrio με  υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, (θα βγει και σε coupe στο μέλλον), μπορεί να μεταφέρει 2 επιβάτες, είναι κατασκευασμένη από αλουμινένιο και θα φορά αποκλειστικά μια γκάμα βενζινοκινητήρων. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έδωσε η Jaguar για αυτούς εκτός του ότι θα προσφέρουν εκπληκτικές επιδόσεις, αντάξιες με αυτές ενός σπορ αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο θα τεθεί απέναντι από την Porsche Boxster και οι δοκιμές εξέλιξης έχουνε ήδη ξεκινήσει, αφού αρκετά πρωτότυπα έχουνε βγει από το εργοστάσιο της Jaguar στο Castle Bromwich, ώστε να γράψουν δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση, ενώ σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει και η έκδοση RS, αντίστοιχη με την XKR-S.

[Πηγή: AutoExpress]