Δεν γλίτωσε τη διαρροή και αυτό, και έτσι μετά την teaser φωτογραφία του, διέρρευσαν πραγματικές φωτογραφίες του πρωτότυπου SUV που θα παρουσιάσει η Lamborghini την Δευτέρα στην έκθεση του Πεκίνου. Το όνομα του Urus, όπως μάθαμε το πρωί και σε σχέση με τις φωτογραφίες που βλέπαμε τόσο καιρό, δεν έχει τελικά καμία σχέση. Το μπροστά μέρος μιμείται τα μοντέλα παραγωγής ενώ το χρώμα είναι παρόμοιο με αυτό της Aventador J.

Διαθέτει κεκλιμένη γραμμή οροφής και οι φήμες θέλουν να έχει κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα του Audi Q7. Σχεδιαστικά είναι πολύ μυώδες με σχετική ψηλή θέση οδήγησης με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι παρόμοια με αυτά της Estoque Concept. Οι πλαϊνοί καθρέπτες έχουνε ενσωματωμένες κάμερες και διαθέτει 4-πλές τραπεζοειδής απολήξεις των εξατμίσεων και διαχύτη.

Πατά πάνω σε 24″ ζάντες κατασκευασμένες από carbon, παρόμοιας σχεδίασης με αυτές της Aventador J και φορά carbon-κεραμικά φρένα. Είναι τετράπορτη και στο εσωτερικό υπάρχουν 4 ξεχωριστά καθίσματα, παρόμοιας σχεδίασης με αυτά της Sesto Elemento με την κεντρική κονσόλα να είναι παρόμοια με αυτή της Aventador και να προεκτείνεται στους πίσω επιβάτες. Φυσικά και εδώ κυριαρχεί το carbon.

Ζυγίζει λιγότερο από 2.000 κιλά, θα είναι κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο και θα έχει μήκος κοντά στα 5 μέτρα. Μηχανικά φορά τον V10 5.2-λίτρων κινητήρα απόδοσης 592 άλογα.

Ο CEO της εταιρίας, Stephan Winkelmann, δήλωσε ότι η Lamborghini χρειάζεται ένα τρίτο μοντέλο το οποίο ενδεχομένως να πάρει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους. Συμπλήρωσε ότι η κατηγορία των πολυτελών crossovers μεγαλώνει και ότι η εταιρία του έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει νέους πελάτες με ένα μοντέλο κατασκευασμένο για “καθημερινή χρήση” και ότι δεν πρέπει να το περιμένουμε να το δούμε γρηγορότερα από το 2017, με τις φήμες να μιλούν για μόλις 1.500 αυτοκίνητα να βγαίνουν στη παραγωγή.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα ώστε να δούμε τι θα μας λέει η Lamborghini στο δελτίο τύπου. Μέχρι τότε, δες το στις πρώτες φωτογραφίες αλλά και στο επίσημο teaser/promo video.

[Πηγή: autoforum | Ευχαριστώ όλους για το tip]