Στην έκθεση της Γενεύης, η Infiniti είχε παρουσιάσει το Emerg-E concept όπου η εταιρία σκέφτεται να το περάσει στη παραγωγή. Τώρα μαθαίνουμε το πρωτότυπο έχει κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα μιας Lotus Evora και έτσι οι πιθανότητες να το δούμε στην αγορά όλο και αυξάνονται.

Το Emerg-E Concept, η Infiniti το περιγράφει ως ένα ασυμβίβαστο σπορ αυτοκίνητο, και είναι το πρώτο αυτοκίνητο της, το οποίο φορά έναν 1.200αρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα της Lotus απόδοσης 48 ίππων στο κέντρο ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 150 kW (204 ίππων) πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη κατανομή βάρους και οδηγική συμπεριφορά. Μπορεί να κινηθεί για 30 χλμ αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του αλλά μόλις ενεργοποιηθεί ο βενζινοκινητήρας η αυτονομία αγγίζει τα 300 χλμ.

Από στιλιστικής πλευράς ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία του Essence Concept που είδαμε το 2009 και του Etherea Concept που είδαμε πέρυσι. Αν πάρει το πράσινο φως ώστε να περάσει στη παραγωγή, θα κοστίζει κοντά στις 115.000 ευρώ και θα πωλείται σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

[Πηγή: Car & Driver]