Η Nissan έδωσε 6 υπέροχα μικρά video από την κόντρα που των Nissan Juke-R, Lamborghini Gallardo, Ferrari 458 Italia και Mercedes-Benz SLS AMG, στο Dubai. Τα video είναι δημιουργία του βραβευμένου σκηνοθέτη Rob Kaplan, πίσω από το τιμόνι του Juke-R ήταν ο νικητής του διαγωνισμού PlayStation GT Academy του 2008, Lucas Ordonez, ενώ τα supercar ήταν του Salah Salahuddin. Το ολόκληρο video διάρκειας 6 λεπτών, θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 6 Μαΐου.

Να θυμίσω ότι ο Juke-R μηχανικά φορά τον 3.8-λίτρων V6 twin-turbo κινητήρα του GT-R που στην περίπτωση του αποδίδει 480 άλογα με 588 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.806 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.7 δευτ. ενώ έχει τελική ταχύτητα 257 χλμ/ώρα. Επίσης φορά το 6-τάχυτο κιβώτιο αλλά και το σύστημα τετρακίνησης ATTESA E-TS του GT-R το οποίο έχει τροποποιηθεί ώστε να χωρέσει στο σασί του Juke. Εξωτερικά έχει φορέσει ένα άκρως επιθετικό bodykit με ζάντες 20″ καθώς και χαμηλότερη ανάρτηση, ενώ το εσωτερικό του είναι επηρεασμένο από το GT-R και υπάρχει μια οθόνη 7″, αγωνιστικά καθίσματα, roll cage και ζώνες ασφαλείας 5 σημείων.

Δύο Juke-R έχουνε κατασκευαστεί, ένα αριστεροτίμονο και ένα δεξιοτίμονο με την κατασκευή τους να γινεται μέσα σε 22 εβδομάδες στο ευρωπαϊκό τεχνικό κέντρο της Nissan, NTC-E. Μέχρι και σήμερα το Juke-R παραμένει ως one-off αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει προγραμματιστεί να περάσει στη παραγωγή. Ωστόσο η Nissan αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να το βγάλει στη παραγωγή.

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Video 1[/tabtext] [tabtext]Video 2[/tabtext] [tabtext]Video 3[/tabtext] [tabtext]Video 4[/tabtext] [tabtext]Video 5[/tabtext] [tabtext]Video 6[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [tab][/tab] [/tabcontent] [/tabs]