Σοβαρά προβλήματα με τους TSI κινητήρες της Volkswagen στη καδένα χρονισμού

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους TSI κινητήρες της και συγκεκριμένα στη καδένα χρονισμού των κινητήρων αυτών. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Autobild, το πρόβλημα εντοπίζεται στον 1.200αρη TSI MY 2010 καθώς και στον 1.400αρη TSI με κωδικό μηχανής BMY.

Στον 1.200αρη TSI, το πρόβλημα εντοπίζεται στη καδένα του χρονισμού όπου πολλές φορές κρεμάει και πηδά και ακούγεται σαν κροτάλισμα στις κρύες εκκινήσεις και φυσικά ανάβει η σχετική ένδειξη βλάβης του κινητήρα στο ταμπλό. Για το θέμα αυτό η VW έχει ανακοινώσει ότι όσα αυτοκίνητα το κάνουν, θα αντικαταστήσει την καδένα χρονισμού και το πρόβλημα εξαλείφεται.

Σε ότι αφορά τον 1.4 TSI με κωδικό μηχανής BMY το πρόβλημα είναι περισσότερο σύνθετο και η Volkwswagen έχει δεχτεί βροχή καταγγελιών από πολλούς ιδιοκτήτες. Το πρόβλημα είναι το ίδιο με αυτό του 1.2 TSI, με την καδένα να κρεμά και πηδά. Το πρόβλημα εντοπίστηκε τόσο σε αυτοκίνητα MY 2006, MY 2007 όσο και σε νέα MY 2010 και ΜΥ 2011.

Κυρίως έχουνε παρουσιαστεί αρκετά προβλήματα σε VW Touran MY 2006 και MY 2007 με τον κινητήρα των 140 ίππων, τα οποία έχουνε διανύσει από 40.000 έως 70.000 χλμ. Μάλιστα, αρκετοί κινητήρες καταστράφηκαν ολοσχερώς λόγω της προβληματικής καδένας.

Η Volkswagen δήλωσε ότι η καδένα έχει διάρκεια ζωής όσο και αυτή του αυτοκινήτου και δεν πρέπει να αλλαχθεί ποτέ. Ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει για το αν πρόκειται για κατασκευαστικό λάθος και χαρακτηρίζει τις περιπτώσεις αυτές ως “μεμονωμένα περιστατικά”. Βέβαια αναφέρει ότι αν το αυτοκίνητο είναι έως 3 ετών και έχει διανύσει μέχρι 100.000 χλμ, ισχύει η εγγύηση και η ζημιά θα αντικατασταθεί δωρεάν. Στα αυτοκίνητα ηλικίας έως 6 ετών και με διανυθέντα χιλιόμετρα έως 200.000, τότε η VW θα εξετάζει ξεχωριστά τις υποθέσεις αυτές, ώστε να διαπιστώσει εάν ο ιδιοκτήτης του οχήματος, έχει συντηρήσει σωστά το αυτοκίνητο του.

Αναρωτιέμαι αν θα γίνει επίσημη ανάκληση από την Volkswagen ή όχι. Πάντως τα forum όλης της Ευρώπης, αλλά και της Χώρας μας, έχουνε γεμίσει με σχετικά thread όπου ιδιοκτήτες παραπονιούνται για το συγκεκριμένο θέμα.

[Πηγή: Autobild.de | Thanks for the tip, Γιάννη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...