Αν είσαι από αυτούς που δεν κατέθεσαν τις πινακίδες τους, αλλά δεν πλήρωσαν και τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 ετοιμάσου να λάβεις ραβασάκι από το υπουργείο Οικονομικών ώστε εντός 30 ημερών να περάσεις μια βόλτα από την εφορία σου και να πληρώσεις την διπλάσια αξία των τελών κυκλοφορίας του ΙΧ σου, αφού πλέον ισχύει το πρόστιμο.

Οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν άμεσα την ειδοποίηση, με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ και την πραγματοποίηση της σχετικής διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση της αποφυγής πληρωμής τελών κυκλοφορίας η οποία έχει λάβει τη μορφή επιδημίας κυρίως στους κατόχους ΙΧ μεγάλου κυβισμού το οποίο τίθεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε εφαρμογή.

Με την οριστικοποίηση της υποβολής της φορολογικής δήλωσης και εφόσον από την πραγματοποίηση σχετικής διασταύρωσης με το αρχείο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ προκύπτει ότι σε κάποιο από τα οχήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα εκδίδεται αυτόματα ειδικό ειδοποιητήριο προς το φορολογούμενο.

Με το ειδοποιητήριο αυτό ο φορολογούμενος θα καλείται εντός τριάντα ημερών να προσέλθει στην εφορία στην οποία υπάγεται προκειμένου να προσκομίσει αποδεικτικά πληρωμής των τελών. Αν δεν εμφανιστεί στην εφορία ή προκύψει από τον έλεγχο ότι πράγματι δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη τότε θα γίνεται βεβαίωσή τους στο όνομα του φορολογούμενου και θα καλείται να τα εξοφλήσει στο διπλάσιο (όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

[Πηγή: Capital]

 • να πάτε να γαμηθείτε!έχετε καταστρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες φτάνει πια 

 • hellboy

  εχει γινει ενα λαθος δεν ειναι εφορια  αλλα “λησταρχειο της περιοχης του” να προσκομησει αυτα τα λιγα(πανω απο 250-300 ευρα μινιμουμ) που δεν μπορεσε αλλα επρεπε να δωσει και θα πρεπει να πουλησει νευρο για να δωσει ενω στην ουσια το αυτοκινητο δεν κυκλωφορει λογο της βεντζινης!!!!!!!!!

 • JohnnyXP64

  αμα βαλουν τροπο πληρωμης μεσω web να τα δωσω να παν να τα βαλουν στον κολο τους, αου δεν κυκλοφορει το αμαξι ελλαδα!

  αν οχι, να περημενουν οταν τα παρω να παρουν κι αυτοι!!!!

 • Noname

  Κάτι ήξερε ο Πατροκοσμάς όταν έλεγε ότι θα φορολογήσουν τις κότες και τα παράθυρα.Δεν θα μείνει τίποτα που να μην φορολογείται. 
  Φορολογηστε και τα @@ μας τωρα,ασταδιαλα!

 • giannis1304

  το μόνο καινούριο από αυτά που διαβάζω είναι ότι θα στέλνεται το …ραβασάκι όταν καταθέτεις την δήλωση ηλεκτρονικά. Το πρόστιμο με το διπλάσιο ποσό ισχύει πολλά χρόνια, δεν είναι κάτι καινούριο φυσικά και ραβασάκια για μη καταβολή των τελών επίσης.

  και ρωτάω εγώ γιατί μόνο για το έτος 2012? αν χρωστάς τέλη από προηγούμενα χρόνια;Μάλλον θα στέλνεται ραβασάκι για όλα τα τέλη που δεν έχουν πληρωθεί τα τελευταία “χ” χρόνια(10 παράδειγμα).