Ο πρόεδρος του Fiat Group, John Elkann, θα τρέξει στο Mille Miglia 2012 με ένα Fiat 8V

Σχετικά άρθρα


Το πασίγνωστο ράλλυ κλασικών αυτοκινήτων Mille Miglia που διεξάγεται φέτος από τις 16 έως 20 Μαΐου 2012 θα έχει στις συμμετοχές του τον Πρόεδρο του FIAT Group, John Elkann. Θα συμμετάσχει με ένα πολύ σπάνιο σπορ coupe Fiat 8V με έτος κατασκευής ανάμεσα στο 1952 και 1954.

Ο κληρονόμος του Gianni Agnell ανέφερε ότι θα συνοδεύεται από τη γυναίκα του, Lavinia Borromeo, που θα έχει το ρόλο της συνοδηγού αλλά και για να τον καθοδηγεί στο δρόμο.

Το Fiat 8V ονομάστηκε έτσι από τον 2-λιτρο 8-κύλινδρο κινητήρα του υπό γωνία V και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 1952 σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει την εταιρική εικόνα την εποχή εκείνη. Ανάμεσα σε άλλες καινοτομίες ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Fiat που εφοδιαζόταν με ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς και διακρίθηκε σε αρκετούς αγώνες τη δεκαετία του ’50.

[Πήγη: FIAT]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...