Τη περασμένη εβδομάδα η Aston Martin ανακοίνωσε την DBS Ultimade Edition και τώρα η Βρετανική εταιρία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την συλλεκτική έκδοση της DBS, η οποία θα κλείσει με αυτή η παραγωγή της τωρινής γενιάς.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τον Ιούνιο με αρχική τιμή 222.000 ευρώ στην Coupe έκδοση και 234.000 για τη Volante.

Θα είναι διαθέσιμη σε 3 εξωτερικά χρώματα μαύρο (Carbon Black II) και δύο ασημί (Quantum Silver και Silver Fox). Ανεξαρτήτως χρώματος, όλα τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν ειδικά DBS σήματα και ειδικά ταμπελάκια με τον αύξων αριθμό. Επίσης θα διαθέτει carbon καπάκια καθρεπτών, σκουρόχρωμη γρίλια, σκουρόχρωμα πίσω φωτιστικά σώματα, μαύρες απολήξεις εξατμίσεων επενδυμένες με Zircotec ενώ οι δαγκάνες των φρένων μπορούν να βαφτούν σε κίτρινο κόκκινο ή μαύρο χρώμα.

Το εσωτερικό έχει επενδυθεί με μαύρο δέρμα και Alcantrara με κόκκινες ραφές με το λογότυπο DBS να είναι ραμμένο στα προσκέφαλα με το S να είναι από κόκκινη κλωστή. Τα paddles του αυτόματου κιβωτίου είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και κόκκινο δέρμα. Η παραγωγή της θα περιοριστεί σε μόλις 100 μονάδες με τις 30 από αυτές να πωλούνται στην Αμερική ενώ θα είναι διαθέσιμη τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο.

Μηχανικά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τι κινητήρα φορά, αλλά λογικά θα φορά τον V12 6.0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 517 ίππων με 570 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4.3 δευτ. με τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Aston Martin]