Η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και όπως οι κασέτες έχουνε μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μία θέση στο ίδιο ντουλάπι ετοιμάζεται να πάρει και το CD. Ήδη πολλά καινούργια laptops/netbooks/ultrabooks, δεν διαθέτουν ενσωματωμένο CD Player και μην σου κάνει εντύπωση αν στο επόμενο αυτοκίνητο σου δεν υπάρχει CD Player.

Ο Michael Arbaugh, επικεφαλής σχεδιασμού των εσωτερικών της Ford, σε πρόσφατη συνέντευξη του άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία του θα σταματήσει να τοποθετεί CD Player στα αυτοκίνητα της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Arbaugh επικαλέστηκε το γεγονός ότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα CD αφού πλέον τα USB sticks, οι κάρτες μνήμης αλλά και τα smartphones, έχουνε αντικαταστήσει τα γνωστά σε όλους μας δισκάκια. Εκτός αυτού, η αφαίρεση του CD Player θα μειώσει και το βάρος του αυτοκινήτου, έστω και κατά μερικά γραμμάρια. Αλήθεια εσύ πλέον γράφεις CD για να ακούς μουσική στο αυτοκίνητο ή χρησιμοποιείς USB sticks, κάρτες μνήμης και το smartphone σου, για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική μέσα στο αυτοκίνητο;

[Πηγή: Freep]