Τεχνολογία υπόσχεται να κρατά δροσερό το εσωτερικό των αυτοκινήτων κάτω από τον ήλιο

Σχετικά άρθρα

Η SolCold είναι μια ισραηλινή startup εταιρία που έχει αναπτύξει ένα νέο υλικό που κρατά δροσερό το εσωτερικό των αυτοκινήτων, ακόμη και αν αυτά βρίσκονται εκτεθειμένα στον ήλιο για πολλές ώρες.

Με τις VW και Toyota να έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον γι’αυτή τη νέα τεχνολογία, η εταιρία αναφέρει πως η μεμβράνη της τοποθετείται πάνω από το χρώμα του αυτοκινήτου και αντανακλά τη θερμότητα του ηλίου. Η εταιρία έκανε μια δοκιμή με τρία VW Polo, με το ένα να έχει επενδυθεί με το υλικό της και τα άλλα δύο όχι. Το ένα βρισκόταν κάτω από σκιά και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μετρήθηκε στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό που ήταν κάτω από τον ήλιο χωρίς το υλικό είχε θερμοκρασία εσωτερικού 55 βαθμών Κελσίου, ενώ αυτό με το υλικό της SolCold, που ήταν κάτω από τον ήλιο, ανέπτυξε θερμοκρασία στο εσωτερικό του 37 βαθμών Κελσίου.

Το υλικό αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις, με τα μεσαία στρώματα να απορροφούν την ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο και να την εκπέμπουν ξανά σε υψηλότερες συχνότητες, ενώ το κάτω στρώμα αντανακλά το φως χωρίς να το απορροφά. Το επάνω στρώμα είναι αυτό που κάνει “την δουλειά” με την εταιρία να μην αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες γι’αυτό.

Η εταιρία τονίζει πως το υλικό της δεν διαθέτει τοξικά υλικά, ούτε περιέχει υλικά σπάνιων γαιών. Η SolCold ευελπιστεί το υλικό της να περάσει στη παραγωγή μέσα στο έτος και εκτός από αυτοκίνητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, ακόμη και σε σπίτια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...