Το Opel Ampera το ηλεκτρικό με τις μεγαλύτερς πωλήσεις στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Το Opel Ampera έγινε το Ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τους πίνακες πωλήσεων του Μαΐου 2012, έχοντας μερίδιο πάνω από 20%. Ο Enno Fuchs, διευθυντής λανσαρίσματος e-mobility της Opel δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι έχοντας την 1η θέση στην Ευρώπη. Τα δεδομένα πωλήσεων και τα σχόλια των πελατών επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία με το Ampera. Ειδικά σε αγορές με κυβερνητικά κίνητρα όπως η Ολλανδία, η εικόνα είναι εξαιρετική!.

Στην Ολλανδία, το Ampera διασφάλισε μερίδιο πάνω από 77% στην αγορά επιβατών EV το Μάιο, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το Ampera είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις και στη Γερμανία με μερίδιο πάνω από το ένα τρίτο και στην Ελβετία με 44%.

Το Ampera διαθέτει μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα 111 kW (150 ίππων). Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, που ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ο 1.400αρης βενζινοκινητήρας 86 ίππων, κινεί μία γεννήτρια που παρέχει ενέργεια στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι η αυτονομία υπερβαίνει τα 500 χλμ.

[Πηγή: Opel]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Opel Ampera Ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία επιβατών ηλεκτρικών οχημάτων

  • Το Ampera είναι το Νο1 επιβατικό EV στην Ευρώπη με μερίδιο πάνω από 20%
  • Best seller σε αρκετές βασικές αγορές όπως Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία

Rüsselsheim. Το επαναστατικό ηλεκτρικό Opel Ampera είναι Ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τους πίνακες πωλήσεων του Μαΐου 2012. Με Ευρωπαϊκό μερίδιο πάνω από 20%, το βραβευμένο Ampera επικράτησε στην κατηγορία του.

«Είμαστε περήφανοι έχοντας την 1η θέση στην Ευρώπη. Τα δεδομένα πωλήσεων και τα σχόλια των πελατών επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία με το Ampera» σχολιάζει ο Enno Fuchs, διευθυντής λανσαρίσματος e-mobility της Opel. «Ειδικά σε αγορές με κυβερνητικά κίνητρα όπως η Ολλανδία, η εικόνα είναι εξαιρετική!».

Στην Ολλανδία, το Ampera διασφάλισε μερίδιο πάνω από 77% στην αγορά επιβατών EV το Μάιο, ποσοστό που το καθιστά αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας με μεγάλη διαφορά αφού ο ανταγωνισμός διαχειρίζεται μονοψήφια ποσοστά. Το μέσο μερίδιο αγοράς μέχρι στιγμής φέτος για το Ampera στην Ολλανδία ήταν πάνω από 50%, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά του στη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το Ampera είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις και στη Γερμανία με μερίδιο πάνω από το ένα τρίτο και στην Ελβετία με 44%.

Το Ampera έχει κατακτήσει περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία ανάμεσα στα οποία “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012” και “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011”. Επίσης έχει διακριθεί για την ασφάλειά του κερδίζοντας 5 αστέρια στο Euro NCAP.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα 111 kW/150 hp του Ampera. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, που ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας 1.4 (63 kW/86 hp) κινεί μία γεννήτρια που παρέχει ενέργεια στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι η αυτονομία υπερβαίνει τα 500 χλμ.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

H BYD θέλει τα νέα plug-in υβριδικά της να έχουν αυτονομία 2.000 χλμ.

H BYD χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της ως NEV, από τα αρχικά New Energy Vehicle που μεταφράζεται σε όχημα νέας ενέργειας, με τη γκάμα της...

Το 44% των πωλήσεων της Ferrari ήταν υβριδικά

Το 2023, η Ferrari παρέδωσε 13.663 αυτοκίνητα, νούμερο ρεκόρ στην ιστορία της, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ μόνο...
Autoblog.gr