Οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να μειώσουν τις καταναλώσεις αλλά και τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων τους, βρήκαν την ιδέα να προσθέτουν ταχύτητες στα κιβώτια, έτσι ώστε τα αυτοκίνητά τους, να κινούνται με μικρότερο φορτίο, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο οικονομικά.

Η ZF εδώ και χρόνια έχει βγάλει στην αγορά ένα αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο, ενώ τώρα ετοιμάζει και ένα νέο, 9-σχέσεων κιβώτιo. Η Hyundai από τη μεριά της, φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα 10-τάχυτο κιβώτιο το οποίο θα είναι έτοιμο του χρόνου και όλοι εμείς αναρωτιόμαστε αν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, αποκτήσουν κιβώτια ποδηλάτων με 21, 24 ή 27 ταχύτητες.

Ευτυχώς οι εταιρίες δεν έχουνε κάτι τέτοιο στο μυαλό τους, αφού σύμφωνα με το πρόεδρος της ZF στην Αμερική, Julio Caspari, o “αγώνας ταχυτήτων” έχει φτάσει κοντά στο όριο του. Ο Caspari δήλωσε ότι το καλύτερο σημερινό κιβώτιο, διαφέρει μόλις κατά 11% σε σχέση με το θεωρητικά τέλειο κιβώτιο, αφού αν θελήσουν να δημιουργήσουν ένα “πιο τέλειο κιβώτιο” τότε θα πρέπει να μειώσουν την τριβή, πράγμα που σημαίνει χρήση ακριβών υλικών, όπως κεραμικά ρουλεμάν, επιλογή που θα εκτόξευε την τιμή ενός κιβωτίου.


[Πηγή: Autonews]