Μέχρι σήμερα βλέπαμε μουλάρια δοκιμών της πεντάπορτης νέας BMW M3 αλλά τώρα η BMW ξεκίνησε τις δοκιμές και της νέας δίπορτης M4. Οι δοκιμές γίνονται που αλλού, στο Nurburgring, με το μουλάρι να είναι βαριά καμουφλαρισμένο.

Μέχρι σήμερα έχουμε μάθει ότι θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 6-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3.2-λίτρωνο οποίος βασίζεται πάνω στον V8 4.0-λίτρων της εταιρίας.

Θα διαθέτει turbo και θα αποδίδει κοντά στα 450 άλογα, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα βελτιωτικό πακέτο, σαν το Performance package της Mercedes για τα μοντέλα της AMG, το οποίο θα ανεβάζει την απόδοση στα 480 άλογα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Ντεμπούτο θα κάνει πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης του 2013 σε μορφή πρωτότυπου με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τις αρχές του 2014. Αρχικά θα παρουσιαστεί η κλειστή coupe έκδοση, ενώ αργότερα θα παρουσιαστεί και η cabrio έκδσοη η οποία θα διαθέτει μια ηλεκτρονικά αναδιπλούμενη hardtop οροφή.

[Πηγή: YouTube]