Το Renault Alpine A110-50 θα κατασκευαστεί πάνω σε πλατφόρμα της Caterhman;

Σχετικά άρθρα

Το Renault Alpine A110-50 Concept παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό και η Renault θέλει να το βγάλει στη παραγωγή, και εδώ και καιρό ψάχνει συνεργάτη ώστε να τι κατασκευαστεί σε συνεργασία με μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, για να μειωθεί το κόστος ανάπτυξης του, ώστε αυτό να γίνει κερδοφόρο.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί είτε πάνω σε πλατφόρμα της Nissan είτε της Mercedes, αλλά τώρα κυκλοφόρησαν φήμες που αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω σε πλατφόρμα της Caterham.

Πρόκειται για μια win-win συμφωνία, αφού η Caterham αναζητά τη βοήθεια ενός μεγάλου κατασκευαστή για την ανάπτυξη του επερχόμενου κορυφαίου μοντέλου της, ενώ η Renault επιδιώκει την εμπειρία μιας μικρής εταιρίας, ώστε αυτή να κατασκευάσει το νέο Alpine.

Το αφεντικό της Caterham, Tony Fernandes δήλωσε ότι μίλησε με τον COO της Renault,  Carlos Tavares, τον περασμένο Μάιο για μια ενδεχόμενη συμφωνία. Η φήμη αυτή φαίνεται πιο λογική σε σχέση με τις προηγούμενες που έλεγαν ότι θα κατασκευαστεί πάνω σε πλατφόρμα είτε της Nissan είτε της Mercedes, μιας και ήδη η ομάδας της Caterham στη F1 χρησιμοποιεί κινητήρες της Renault, ενώ αν κατασκευαστεί πάνω σε πλατφόρμα της Caterham, είναι πιο πιθανό να κοστίζει κοντά στις 50.000 ευρώ. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα το δούμε στους δρόμους μέσα στα επόμενα 3 με 5 χρόνια από σήμερα.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Renault-Samsung στη Νότιο Κορέα, ανακοίνωσε ένα εθελοντικό πρόγραμμα απολύσεων, ώστε να αντιμετωπίσει έτσι τις μειωμένες πωλήσεις τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού, αφού αυτές από την αρχή του έτους έως και τον Ιούλιο, μειώθηκαν κατά 34%. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πόσο κόσμο προτίθεται να απολήσει, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτές θα είναι εκατοντάδες.

[Πηγή:  L’Equipe, Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Alpine A290. Στις 13 Ιουνίου η παρουσίαση του

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Le Mans η Alpine θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του A290. Το ηλεκτρικό hothatch αποτελεί πρακτικά την...