Η BMW μήνυσε την Saab λόγω απλήρωτων λογαριασμών αξίας 2,6 εκατ. ευρώ. Πίσω το 2010, η BMW και η Saab είχανε υπογράψει συμφωνία με την Γερμανία αυτοκινητοβιομηχανία να δίνει στην Saab τους 1,600αριδες κινητήρες της, ώστε οι Σουηδοί να τους τοποθετήσουν στο νέο 9-3. Το αυτοκίνητο δυστυχώς δεν πέρασε ποτέ στη παραγωγή, αλλά η BMW είχε ήδη δώσει κινητήρες αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.

Η Saab δεν δέχεται να πληρώνει το λογαριασμό, αφού η συμφωνία είχε γίνει με την Saab Automobile AB και όχι με την Saab Auto Parts, με την πρώτη εταιρία να έχει κυρήξει πτώχευση αφήνοντας πίσω της χρέη ύψους 2 δις δολαρίων.

Σε ότι αφορά την μήνυση που έχει καταθέσει η Spyker εναντίων της General Motors, θεωρώντας της υπεύθυνη για τη πτώχευση της Saab, ζητώντας αποζημίωση ύψους 3 δις δολάρια (2.4 δις ευρώ). Η Spyker είχε δώσει προθεσμία μέχρι τις 28 Αυγούστου στην GM ώστε να απαντήσει στις κατηγορίες που της προσάπτει, αλλά τώρα η Ολλανδική εταιρία, με νέο δελτίο τύπου, ανακοίνωσε ότι έδωσε επιπλέον ένα μήνα προθεσμία στην GM, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ώστε να απαντήσει

Αρχικά η GM είχε χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ως αβάσιμες, αξιολογώντας την καταγγελία ως ανυπόστατη, αλλά τώρα ζητώντας τον επιπλέον χρόνο, φαίνεται ότι οι Αμερικάνοι έχουν πάρει το θέμα σοβαρά.

Πηγή: AMS.se, Spyker]